İngiltere'de Master İngiltere'de yüksek lisans... Kim hangi tezi yazıyor?

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere'de Eğitim » İngiltere'de Master »

Applied Linguistics ten master

Seçenekler Stil
Alt 14.06.2009   #1
seo204
Çaylak Üye

Yazılar: 2
Lightbulb Applied Linguistics ten master

Merhaba arkadaşlar, ben bu sene kız arakadaşımla beraber Hacettepe İngiliz Dili Öğtretmenliği bölümünden mezun oldum. kzı arkadaşım Hollanda vatandaşı, ve İngiltere de master yapmak istiyor. Size bazı konularda danışmak istiyorum.
1. AB vatandaşı olması ne kadar yarar sağlıyor?
2. Hangi üniversiteler tercih edilebilir?
3. Ücretler ne civarda oluyor?

forumu inceledim. Kolejler ve üniversiteler in verdiği master programları arasındaki fark nedir acaba anlayamadım.

Tecrübelerinizden yararlanmak isterim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
seo204 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.06.2009   #2
adam smith
Kıdemli Üye

Yazılar: 595
AB vatandaşı olmak çok fayda sağlıyor. Özellikle fiyat konusunda mesela bir Türk öğrencinin yıllık ödeyeceği ücret master programları için £9000 civarında olurken AB vatandaşı olan biri £3000 bile ödemeyebiliyor.

Bölümünün iyi olduğu okullardan biri tercih edilebilir. Bu alanda benim çok iyi diyebileceğim üniversitenin linkini gönderiyorum sana.

http://www.anglia.ac.uk/ruskin/en/home.html

Bazı üniversiteler College olarak nitelendiriliyor. Mesela King's College

Umarım anlatabilmişimdir..

Alıntı:
seo204´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba arkadaşlar, ben bu sene kız arakadaşımla beraber Hacettepe İngiliz Dili Öğtretmenliği bölümünden mezun oldum. kzı arkadaşım Hollanda vatandaşı, ve İngiltere de master yapmak istiyor. Size bazı konularda danışmak istiyorum.
1. AB vatandaşı olması ne kadar yarar sağlıyor?
2. Hangi üniversiteler tercih edilebilir?
3. Ücretler ne civarda oluyor?

forumu inceledim. Kolejler ve üniversiteler in verdiği master programları arasındaki fark nedir acaba anlayamadım.

Tecrübelerinizden yararlanmak isterim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
adam smith isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.06.2009   #3
seo204
Çaylak Üye

tesekkurler bu link cok faydali olacak. Leeds üniversitesi ile gorusmus, ama basvurular 31 mayıs ta sona ermis. orası da 3400paund civarı bi fiyat vermisler.yine de belgelerini istemisler. bu unv. hakkında ne dusunuyorsun?

cok saol cevap ıcın.
seo204 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.06.2009   #4
Mr. Brown
Site Bişeysi

Mr. Brown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yazılar: 159
Adam Smith'in daha bir ilgili olduğu bir konu bu gerçi ama sadece applied linguistics değil de applied linguistics & tesol gibi iki konuyu da kapsayan bir ma proramı daha verimli sonuç verebilir gibi sanki.
Mr. Brown isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.06.2009   #5
adam smith
Kıdemli Üye

Yazılar: 595
evet Mr. brown'a katılıyorum. Bu karma programa gidecek olan öğrenciler için çok faydalı olur. Söylediğim üniversite bu alanda ingiltere'de üst sıralarda olan bir üniversitedir. Zaten yaklaşık 150 yıl kadar önce Cambridge Üniversitesi'ne bağlı kolejlerden biri iken ayrılarak üniversite olmuş ve bazı alanlarda İngiltere'de ilk 3 te yer alan bir üniversitedir. Bu alan için kesinlikle tavsiye ederim.
adam smith isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.06.2009   #6
jilda
Çaylak Üye

hollanda vatandaşları için sağlanan bu fiyat indirimi bulgaristan vatandaşları için henüz geçerli değil bildiğim kadarıyla..
Merak ettiğim bulgaristan AB ye girmiş olmasına Bulgaristan vatandaşlarının tek avantajı vizesiz 3 ay dolaşım mı ?
Eğer sadece buysa Bulgaristanın Ab üyesi olmasının pek bir anlamı yok ..
Bulgaristan vatandaşaları ingiltereye gittikten sonra iş bulup kalabilir mi ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ..
jilda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil