Merhaba arkadaşlar, ben bu sene kız arakadaşımla beraber Hacettepe İngiliz Dili Öğtretmenliği bölümünden mezun oldum. kzı arkadaşım Hollanda vatandaşı, ve İngiltere de master yapmak istiyor. Size bazı konularda danışmak istiyorum.
1. AB vatandaşı olması ne kadar yarar sağlıyor?
2. Hangi üniversiteler tercih edilebilir?
3. Ücretler ne civarda oluyor?
forumu inceledim. Kolejler ve üniversiteler in verdiği master programları arasındaki fark nedir acaba anlayamadım.
Tecrübelerinizden yararlanmak isterim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
AB vatandaşı olmak çok fayda sağlıyor. Özellikle fiyat konusunda mesela bir Türk öğrencinin yıllık ödeyeceği ücret master programları için £9000 civarında olurken AB vatandaşı olan biri £3000 bile ödemeyebiliyor.
Bölümünün iyi olduğu okullardan biri tercih edilebilir. Bu alanda benim çok iyi diyebileceğim üniversitenin linkini gönderiyorum sana.
Bazı üniversiteler College olarak nitelendiriliyor. Mesela King's College
Umarım anlatabilmişimdir..
Alıntı:
seo204´isimli üyeden Alıntı
Merhaba arkadaşlar, ben bu sene kız arakadaşımla beraber Hacettepe İngiliz Dili Öğtretmenliği bölümünden mezun oldum. kzı arkadaşım Hollanda vatandaşı, ve İngiltere de master yapmak istiyor. Size bazı konularda danışmak istiyorum.
1. AB vatandaşı olması ne kadar yarar sağlıyor?
2. Hangi üniversiteler tercih edilebilir?
3. Ücretler ne civarda oluyor?
forumu inceledim. Kolejler ve üniversiteler in verdiği master programları arasındaki fark nedir acaba anlayamadım.
Tecrübelerinizden yararlanmak isterim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
tesekkurler bu link cok faydali olacak. Leeds üniversitesi ile gorusmus, ama basvurular 31 mayıs ta sona ermis. orası da 3400paund civarı bi fiyat vermisler.yine de belgelerini istemisler. bu unv. hakkında ne dusunuyorsun?
Adam Smith'in daha bir ilgili olduğu bir konu bu gerçi ama sadece applied linguistics değil de applied linguistics & tesol gibi iki konuyu da kapsayan bir ma proramı daha verimli sonuç verebilir gibi sanki.
evet Mr. brown'a katılıyorum. Bu karma programa gidecek olan öğrenciler için çok faydalı olur. Söylediğim üniversite bu alanda ingiltere'de üst sıralarda olan bir üniversitedir. Zaten yaklaşık 150 yıl kadar önce Cambridge Üniversitesi'ne bağlı kolejlerden biri iken ayrılarak üniversite olmuş ve bazı alanlarda İngiltere'de ilk 3 te yer alan bir üniversitedir. Bu alan için kesinlikle tavsiye ederim.
hollanda vatandaşları için sağlanan bu fiyat indirimi bulgaristan vatandaşları için henüz geçerli değil bildiğim kadarıyla..
Merak ettiğim bulgaristan AB ye girmiş olmasına Bulgaristan vatandaşlarının tek avantajı vizesiz 3 ay dolaşım mı ?
Eğer sadece buysa Bulgaristanın Ab üyesi olmasının pek bir anlamı yok ..
Bulgaristan vatandaşaları ingiltereye gittikten sonra iş bulup kalabilir mi ?