Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'ye geliyorum » Vize »

ankara anlasmasindan ret aldim arkadaslar :/

Seçenekler Stil
Alt 09.03.2010   #1
ibrahim923
Kıdemli Üye

Yazılar: 155
ankara anlasmasindan ret aldim arkadaslar :/

arkadaslar bahsettigim gibi ret aldim.gerekcesi ise yapmak istedigim isin ingilterenin standartlarinin altinda olmasi ve ortak olacagim isyerinin su anki sahibinin extra evraklari gerekiyormus...bana cok sacma nedenler gibi geldi : /

bana ayrica IAFT2 formu gondermisler.eger eksiklerimi tamamlarsam kabul edilme olasiligim varmis :/..ya da yeniden basvurmam gerektigini yazmislar..aslinda ret aldigima uzulmedim,neden boyle sacma gerekceler yazdiklarini anlamadim.oysaki herseyim tamamdi ve cok guzel bir mulakatim olmustu..
sanirim bastan savma bir ret olmus.avukatimla gorusup en kisa zamanda ne yapacagima karar verecegim..mahkemeye basvurursak ne kadar surecegini tam olarak bilmiyorum fakat 3 aya kadar surebilecegi soyleniyor..umarim aciklayici olmusumdur..herkese kolay gelsin
ibrahim923 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.03.2010   #2
Urartu
Üye

Yazılar: 97
Üzüldüm kardeşim ama benim bildiğim bişi var eğer evlilik yada ankara antlaşmasından dolayı red almışsan 2 nci başvurunda daha rahat alabiliyorsun benim bu şekilde gördüğüm birkaç örnek var. bana söylemek düşermi bilmiyorum ama mahkemaye başvuracağına eksiklerini yani onların eksik olarak gördükleri şeyi tamamlayıp tekrar başvurman daha mantıklı gibi geldi. umarım herşey gönlünce olur.
Urartu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.03.2010   #3
doan
Üye

Yazılar: 32
Alıntı:
ibrahim923´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaslar bahsettigim gibi ret aldim.gerekcesi ise yapmak istedigim isin ingilterenin standartlarinin altinda olmasi ve ortak olacagim isyerinin su anki sahibinin extra evraklari gerekiyormus...bana cok sacma nedenler gibi geldi : /

bana ayrica IAFT2 formu gondermisler.eger eksiklerimi tamamlarsam kabul edilme olasiligim varmis :/..ya da yeniden basvurmam gerektigini yazmislar..aslinda ret aldigima uzulmedim,neden boyle sacma gerekceler yazdiklarini anlamadim.oysaki herseyim tamamdi ve cok guzel bir mulakatim olmustu..
sanirim bastan savma bir ret olmus.avukatimla gorusup en kisa zamanda ne yapacagima karar verecegim..mahkemeye basvurursak ne kadar surecegini tam olarak bilmiyorum fakat 3 aya kadar surebilecegi soyleniyor..umarim aciklayici olmusumdur..herkese kolay gelsin
geçmiş olsun.üzüldüm gerçekten. benimde evraklar içerde bekliyom öğrenci vizesi için. ne zaman bi ret haberi okusam korkuyorum.

bi de ret alınca bazen pasaportu hava alanına gönderiyorlarmış diye bir efsane var, eğer itiraz hakkı vermemişler ise. ama bana saçma geliyo hangi hava limanından gitceğime onlar mı karar vercek yani.
ret alırsam en az bir ay daha kalırım burda yasal veya yasadışı , 1 aylık depositimi ev sahıbine yedirmem beleşten.
doan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.03.2010   #4
Bilgekaan
Kıdemli Üye

Yazılar: 213
Alıntı:
doan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
geçmiş olsun.üzüldüm gerçekten. benimde evraklar içerde bekliyom öğrenci vizesi için. ne zaman bi ret haberi okusam korkuyorum.

bi de ret alınca bazen pasaportu hava alanına gönderiyorlarmış diye bir efsane var, eğer itiraz hakkı vermemişler ise. ama bana saçma geliyo hangi hava limanından gitceğime onlar mı karar vercek yani.
ret alırsam en az bir ay daha kalırım burda yasal veya yasadışı , 1 aylık depositimi ev sahıbine yedirmem beleşten.
Dostum Senin Adina Cok Uzuldum....
Itiraz Hakkinda Sana Bilgi Vereyim...
Tüm itirazlar aşağıdaki yöntemlerden biri kullanılarak arz edilmelidir:

* Doğrudan İltica ve Göçmenlik Mahkemesine. İtirazınızı posta veya faks yoluyla gönderebilirsiniz.
Faks: +44 (0) 150 922 1699.
Posta adresi: Asylum and Immigration Tribunal, Tribunals Group Customer Service Centre, (İltica ve Göçmenlik Mahkemesi, Mahkeme Yardım Masası Merkezi) PO Box 7866, Loughborough, LEII 2XZ, İngiltere

veya
---İtiraz belgelerini size reddedildiğinizi bildiren vize bölümüne gönderin. Vize bölümü bundan sonra itirazınızı sunacaktır.

İki yöntemi birden kullanmamalısınız.
Red Mektubunu aldıktan sonra en geç 28 gün içinde, İtiraz Bildirim formunu (vize bölümü tarafından size verilecektir) doldurmanız ve AIT'ye veya vize başvurunuzun reddedildiği yurtdışı İngiltere temsilciliğine göndermeniz gerekir.

Itiraz Sureci Ne Kadar Surer ?
Birlesik Krallik Sinir Kurulusu (UK Border Agency) itirazinizin dinlenecegi zaman konusunda belirleyici olamaz. Bu süreç bir süre devam edebilir ve birkaç seye baglidir. Davanin türü (ziyaretçi, yerlesme) ve destekçinizin delil sunabilmesi için davanin sözlü olarak dinlenmesini talep edip etmediginiz buna dahildir. Ziyaretçi itirazlari genelde basvuru yapildiktan sonra 6 ay içinde dinlenir, yerlesme dahil diger kategorilerde süre 9 aya kadar çikabilir.

Daha Ayrintili Bilgiyi Asagidaki Adresden Bulabilirsin.Bol Sanslar..
http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoap...s/inf19appeals
Bilgekaan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.03.2010   #5
ibrahim923
Kıdemli Üye

Alıntı:
Bilgekaan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dostum Senin Adina Cok Uzuldum....
Itiraz Hakkinda Sana Bilgi Vereyim...
Tüm itirazlar aşağıdaki yöntemlerden biri kullanılarak arz edilmelidir:

* Doğrudan İltica ve Göçmenlik Mahkemesine. İtirazınızı posta veya faks yoluyla gönderebilirsiniz.
Faks: +44 (0) 150 922 1699.
Posta adresi: Asylum and Immigration Tribunal, Tribunals Group Customer Service Centre, (İltica ve Göçmenlik Mahkemesi, Mahkeme Yardım Masası Merkezi) PO Box 7866, Loughborough, LEII 2XZ, İngiltere

veya
---İtiraz belgelerini size reddedildiğinizi bildiren vize bölümüne gönderin. Vize bölümü bundan sonra itirazınızı sunacaktır.

İki yöntemi birden kullanmamalısınız.
Red Mektubunu aldıktan sonra en geç 28 gün içinde, İtiraz Bildirim formunu (vize bölümü tarafından size verilecektir) doldurmanız ve AIT'ye veya vize başvurunuzun reddedildiği yurtdışı İngiltere temsilciliğine göndermeniz gerekir.

Itiraz Sureci Ne Kadar Surer ?
Birlesik Krallik Sinir Kurulusu (UK Border Agency) itirazinizin dinlenecegi zaman konusunda belirleyici olamaz. Bu süreç bir süre devam edebilir ve birkaç seye baglidir. Davanin türü (ziyaretçi, yerlesme) ve destekçinizin delil sunabilmesi için davanin sözlü olarak dinlenmesini talep edip etmediginiz buna dahildir. Ziyaretçi itirazlari genelde basvuru yapildiktan sonra 6 ay içinde dinlenir, yerlesme dahil diger kategorilerde süre 9 aya kadar çikabilir.

Daha Ayrintili Bilgiyi Asagidaki Adresden Bulabilirsin.Bol Sanslar..
http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoap...s/inf19appeals
cok tesekkur ederim bilgekaan..:/
Alt 10.03.2010   #6
aise
Çaylak Üye

Yazılar: 12
hay allah üzüldüm. bence bahsettikleri extra evrakları tamamla ve yapacağın işin neden nasıl kar yapacağını güzelce açıkla. umarım iyi gider, bol şans.
aise isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.03.2010   #7
ibrahim923
Kıdemli Üye

Alıntı:
aise´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hay allah üzüldüm. bence bahsettikleri extra evrakları tamamla ve yapacağın işin neden nasıl kar yapacağını güzelce açıkla. umarım iyi gider, bol şans.
tesekkur ederim.birseyler yapacagim ama gercekten cok kotu durumdayim.ret aldigima uzulmedim.yine bekleyecek olacagima uzuluyorum.bu gercekten cok kotu birsey.bir is adaminin/is yapacak insanin bu kadar sure bekletilmesi normal birsey degil.vize basvurusu sirasinda ve sonrasinda cok fazla sure bekletilmek zorunda kaliyorsun.isterdim ki turk disisleri bakanligi buna bir cozum bulsun.ama hersey ortada iste.bos seylerle ugrasiyoruz surekli..
avukatimla surekli internetten ve telefonla gorusuyoruz.sanirim birseyler olacak fakat yine bayagi bir sure beklemek zorunda kalacagim..:/ umarim sen basvurun esnasinda boyle bir sorun yasamazsin.tekrar tesekkur ederim

Seçenekler
Stil