merhaba arkadaşlar. forum da ankara anlaşmasına dair pek birşey göremedim ve şaşırdım açıkcası nasıl olurda ingiltere forumlarında ankara anlaşmasından bahsedilmez!
ingiltereye vizeli girmiş ve kuracağı yada kurduğu iş için parasını turkiyeden temin adip getirmiş ve vize süresi dolmadan başvurmuş tüm turk vatandaşlarının ingilterede kalma hakkı vardır. bu seneler önce ingiltere ile turkiye arasında yapılmış olan ankara anlaşmasınca belirlenmiştir. ama bugüne kadar son dönemde populer olmuştur. daha öncesinde ingiliz hükümetinin oyalamalarına göz yumulmuş ve turk vatandaşının bilgisizliğinden dolayı bu hak nerdeyse unutulmaya yüz tutmuştur.
bu konuda bilgilenmek isteyenler yazabilir, bilgisi olanlar yazabilir bilinçlenmek lazım. bu forumdakiş herkes bir gün bi şekilde ingiltereye gidebilecek insanlar. oraya gidince bişeylerden haberdar olmak iyi olur bence!
Recent developments at the European Court of Justice related to the case of Tum and Dari v Secretary of State has changed the way in which applications from Turkish nationals are considered under the Ankara Agreement.
This decision makes it possible for a Turkish applicant to make an application to establish a business in the UK under the provisions of the Ankara Agreement regardless of whether they are inside or outside of the UK. Applications to establish a business under the provisions of the Ankara Agreement must be considered according to the immigration rules as they existed in 1973. The 1973 rules make it easier to qualify to enter the UK to establish a business than the current immigration rules.
Applicants who wish to enter or remain in the UK as self-employed persons under the provisions of the Ankara Agreement must:
have a genuine intention to establish a business in the UK;
provide a detailed breakdown of set-up costs of the intended business in the UK; and
possess sufficient funds to establish and run the business.
Please be aware that you can be refused a visa under the Agreement if the immigration authorities feel that granting you a successful application could lead to public security or health risks.
Turkish Nationals Applying Inside the UK
You must be a Turkish national in the UK when submitting your application and whilst your application is pending consideration, you cannot commence trading. Individuals who overstay their visas are entitled to apply under the provisions of the Ankara Agreement.
Ankara Agreement Visas
Once you have been issued a visa or a grant of leave to remain you can reside in the UK for 12 months. At the end of your first 12 months you may apply for your visa to be extended. The maximum period this visa can be extended is 3 years. In order to successfully apply for an extension you must adhere to the conditions of your visa.
Indefinite Leave to Remain
After a total of 4 years in the UK you may be eligible to apply for Indefinite Leave to Remain (ILR) or permanent residency. Turkish nationals will have their applications for indefinite leave to remain considered under the 1973 immigration rules if they have spent 4 years lawfully in the UK in a business visa category.
Dependants of those seeking indefinite leave to remain are also entitled to have their applications considered according to the 1973 rules, but main applicants will need to show that the business will generate sufficient funds to support both themselves and their dependants without having to take on additional employment.
After spending 1 year in the UK with indefinite leave to remain you may be eligible to apply for naturalisation as a British citizen.
Family Issues
You may apply for your spouse/civil partner and children to accompany you as your dependants under the 1973 immigration rules.
While in the UK as your dependants, your spouse/civil partner is entitled to take up any lawful employment. Children are entitled to the same free education as British children, although you may choose to send your children to a private school if you wish. You and your family are eligible to free health care provided by the National Health Service.
Ankara antlasmasi
Ankara Antlasmasi ulke icerisinde gecerli bir vize ile gelmisolan veya iltica etmis kacak durumda bulunan Turk pasaportuna sahip olan bireylerin basarili olduklarini ve girecekleri sektorde sunduklari hizmetin Ingiltere`de mevcut acigi kapatacagini kanitlayarak, ileriye yonelik olarak veya var olan yurumekte olan bir isyerine yatirim yaparak basvuracaklari serbest calisma vizesidir.
2005 ve 2006 yili arasindaki askiya alinmis olan basvurularin sonuclandirilmasi sonucunda simdi oldukca hizli bir karar verme sureci yasanmaktadir. Basvuru sahiplerinin oncelikle basvurularini yapmadan once bu vizenin hangi kural ve kosullari tasidigini hukuki acidan ne anlama geldigi kendilerine cok iyi aciklanmalidir Calisma vizeleri ancak sizin ve hukuki uzmaninizin ortak bir emegi ile sonuclandirilabilir.
Ilk sene basvurularinda garanti olmamak ile birlikte yasanan su andaki pratik surec basvurularin 6 aya kadar cevaplandirilma sureci yasadigidir. 3 sene vize uzatim basvurularinda ise bu surec 3 aya kadar dusebilmektedir.
Icisleri Bakanligi (Home Office) yuksek basvuru orani olmasindan oturu, basvurulara bakan calisan sayisinda artisa gitmistir ve bu sekilde basvurularin birikmeden cevaplanmasi saglanmistir. Ankara Antlasmasinda basvurular bir cok faktor goz onune alinarak degerlendirilmeli ve yorumlanmalidir. Bu faktorler gecmis gocmenlik doneminiz, egitiminiz vs bir cok faktor ayni potada degerlendirilmeye alinmali ve cok iyi yorumlanmalidir.
Icisleri Bakanligi son donemde vize basvurularinda yeni sistemler ve degisiklikler getirmektedir. Bunun temel sebebi ulkede bulunan degisik calisma vizelerine sahip basvuru sahiplerine veya basvuru yapacak bireylerin ulke ekonomisine katkilarini fazlalastirmak ve sistemin acigindan faydalanan basvurulari azaltmaktir.
slm hakan. ben yaklasik 11 aydir ingilteredeyim ve su anda sirket acip ankara anlasmasi vizesine basvuru yapmak istiyorum. beni buraya getiren acenta ile aramizda bazi sorunlar oldugundan baska bir guvenilir danismanlik sirketi ariyorum. eger bildigin birileri varsa bana intrnet adresini gonderirsen cok sevinirim. cok tesekkurler.
[email]karaca_orhan@yahoo.com[/email]
Benim bilgilendirmekten daha cok bilgilenmeye ihtiyacim var. 2000 yilindan beri ingilterede yasiyordum. Gecen sene turkiyeye geri donus yaptim.2001 den itibarende ankara antlasmasinin Turkish citiziens Employed ECCA1 maddesine gore kaldim 2007 e kadar.Bu business maddesinden daha farkli. Simdi Londradayim ve ogretmen olarka is ariyorum. Zaten londradada okulda calisiyordum. acaba 15 ay turkiyede kaldiktan sonra simdi tekrar ANKARA antlasmai icin basvurabilirmyim?
Lutfen beni bilgilendirin eger biliyorsaniz lutfen.
Thanks
Alıntı:
HaKaN_´isimli üyeden Alıntı
merhaba arkadaşlar. forum da ankara anlaşmasına dair pek birşey göremedim ve şaşırdım açıkcası nasıl olurda ingiltere forumlarında ankara anlaşmasından bahsedilmez!
ingiltereye vizeli girmiş ve kuracağı yada kurduğu iş için parasını turkiyeden temin adip getirmiş ve vize süresi dolmadan başvurmuş tüm turk vatandaşlarının ingilterede kalma hakkı vardır. bu seneler önce ingiltere ile turkiye arasında yapılmış olan ankara anlaşmasınca belirlenmiştir. ama bugüne kadar son dönemde populer olmuştur. daha öncesinde ingiliz hükümetinin oyalamalarına göz yumulmuş ve turk vatandaşının bilgisizliğinden dolayı bu hak nerdeyse unutulmaya yüz tutmuştur.
bu konuda bilgilenmek isteyenler yazabilir, bilgisi olanlar yazabilir bilinçlenmek lazım. bu forumdakiş herkes bir gün bi şekilde ingiltereye gidebilecek insanlar. oraya gidince bişeylerden haberdar olmak iyi olur bence!
Arkadaslar Ankara Antlasmasi dedikleri olay tamamen avukat muhasebe ve maliye uclusune para kazandirma oyunudur. ingilterede bu yolda cok garibanin parasi gitti. Avukatlar resmen soyguncudur.!!! Aman dikkat muhasebecilerde ole size fazla vergi cikarirlar. Kendilerini garantiye almak icin. Ingiliz ekonomisi insanlari tabiri caizse sovusleyerek kedisini ayakta tutmaktadir. Yoksa bizler umurlarinda deyiliz.
Ankara Antlasmasindan cok tanidigim insana avukatlar bugun yarin diye diye cok oyaladirlar. Ve sonunda bu insalar solugu Turkiyede aldilar. Alanlarda oldu ama sayilari parmakla gosterilecek kadar az. Parazi avukatlara kaptirmayin. Baska sekilde degerlendirin. Ama sansimi demek istiyorum diyip parayi gozden cikaranlara bisey diyemem. Bol sanslar. Dikkat edin ortalikta cok uyanik var.!!!!
Arkadaslar Ankara Antlasmasi dedikleri olay tamamen avukat muhasebe ve maliye uclusune para kazandirma oyunudur. ingilterede bu yolda cok garibanin parasi gitti. Avukatlar resmen soyguncudur.!!! Aman dikkat muhasebecilerde ole size fazla vergi cikarirlar. Kendilerini garantiye almak icin. Ingiliz ekonomisi insanlari tabiri caizse sovusleyerek kedisini ayakta tutmaktadir. Yoksa bizler umurlarinda deyiliz.
Ankara Antlasmasindan cok tanidigim insana avukatlar bugun yarin diye diye cok oyaladirlar. Ve sonunda bu insalar solugu Turkiyede aldilar. Alanlarda oldu ama sayilari parmakla gosterilecek kadar az. Parazi avukatlara kaptirmayin. Baska sekilde degerlendirin. Ama sansimi demek istiyorum diyip parayi gozden cikaranlara bisey diyemem. Bol sanslar. Dikkat edin ortalikta cok uyanik var.!!!!
evet dedigin gibi uyanik cok ama isinin ehli insanlarda var benim cok tanidigim var ankara anlasmasindan vizesini alan ama dedigin gibi sahtekar eline dusup dolandirilanda cok oldu.....
evet dedigin gibi uyanik cok ama isinin ehli insanlarda var benim cok tanidigim var ankara anlasmasindan vizesini alan ama dedigin gibi sahtekar eline dusup dolandirilanda cok oldu.....
arkadaslar lutfen dikkatli olun ukresidenttobe arkadasim dogru soyluyor bazi insanlarin sizi kullanipda soyup sogana cevirmesinler ona gore burda ne kadar yardima ihtiyac insan varsa o kadarda cikarci var bizimgibi insanlardan para kopatmak icin
Merhaba Arkadaslar,benim Ankara Anlasmasina Reddim Geldi Ve Sebep Overstay Olduktan Sonra Basvuru Yapmamdi..basvurdugum Avukatlar Da Reddimin Cok Masrafli Ve Uzun Zaman Alacagini Yeni Cikacak Bir Yasaya Gore De Kacak Durumdaki Kisilerin Ulkelerine Donmeleri Durumunda,1 Ekim Tarihinden Once,ulkelerinden Yeni Yapacaklari Basvuruda 5 Yillik Tum Avrupa,ya Giristen Men Edilmelerine Maruz Kalmayacagim Soylendi..ben De 1 Bucuk Ay Kadar Once Tr,ye Dondum,ve Simdi Buradan Clear Entry Yapmak Istiyorum..bu Arada 6 Yildir Ingiltere,de Bulunuyordum,tr,ye Alismak Da Zor Yani Bu Sureden Sonra=)
arkadaslar lutfen dikkatli olun ukresidenttobe arkadasim dogru soyluyor bazi insanlarin sizi kullanipda soyup sogana cevirmesinler ona gore burda ne kadar yardima ihtiyac insan varsa o kadarda cikarci var bizimgibi insanlardan para kopatmak icin
lutfen dikkatli olun
aslinda hicbirine para kaptirmaya gerek yok.evraklarinizi duzenli bir sekilde hazirlayabilir ve business planinizi yapabilirseniz,ki gercek bir is icin hic de zor degil,kendi basiniza basvurabilir ve vizenizi alabilirsiniz.ustelik basvurunuz cogunlugu gibi ayni elden cikma degil orjinal kendi hazirladiginiz olacagi icin daha inandirici olur.biz kendimiz basvurduk,kira kontratimiz,banka statementlari,is icin gelir gider tablosu,vs hazirladik ve gonderdik,once 1 yilimizi,sonra 3 yilimizi aldik ve 2010 da indefinite almaya hak kazaniyoruz.tavsiyem bu isi gozunuzde cok buyutmeyin,durust hazirlanmis bir planin reddedilme ihtimali yok cunku.isteyenlere yardimci olabilirim.