Türkiye'ye dönüyorum ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » Türkiye'ye dönüyorum »

Ankara Agrement Can we apply also pls urgent help?

Seçenekler Stil
Alt 06.08.2009   #1
kismet
Çaylak Üye

Yazılar: 13
Exclamation Ankara Agrement Can we apply also pls urgent help?

Dear Friends,
Is any one know about Ankara Agreement about.
If any knowledge pls help out .
We overstay family as my wife Turkish.She came in UK2001 with Aupair visa we married .Icsame004 she s visa status change she depend on me Iwas in work permitt.
so many unlucky reason we cant make it to stay in Uk with valuable visa and 2004 unversed we overstayed.My wife almost 5 years working from home she is cooking for outside from home.Home made pastry,birthday cakes,vegeterian special....etc.
She has got a own business card and a lot of customers.Be honest she is very success.
Pls if any chance anyone can give us a hope a bit we have a baby girl born here also.we leaving our family friends house very hard also.
Can she apply Ankara Agreement with ?
Thank you alot
One of unlucky family in the earth
wub.gif
Go to the top of the page

Edit Post
kismet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.08.2009   #2
warhammer
Çaylak Üye

Yazılar: 23
I hope you can find a way to solve your problems.. I think u're in a wrong place to discuss about it.. anyway.. hope somebody can hear u.. regards..
warhammer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.08.2009   #3
DeViL MaY CRy
Highgate Cemetery'de yatıyor...

Yazılar: 135
* you are a Turkish citizen;
* you are already in the United Kingdom legally; and
* you want to apply to establish yourself in business in the United Kingdom.

according to some turkish lawyers that i talked before ,even if you are an illegal residental in uk, you can apply to ankara agreement visa.

but what i couldnt understand is arent you a british citizen? haven`t you already got a valid uk visa?

for formal information:

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/uk...lish-business/

Konu DeViL MaY CRy tarafından (06.08.2009 Saat 23:20 ) değiştirilmiştir.
DeViL MaY CRy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.08.2009   #4
kismet
Çaylak Üye

Exclamation Ben Turkum esim degil work permitt ile gelmis 2001 de

Ben aupair olarak geldim 2001 sonu college bitti benim 2003 sonu evlendik.2 sene ayni aile yaninda kaldim aupairken.2003 sonu esimin depend visasina dahiloldum evlilik sebebiyle.ingilterede evlendik.2004 sonu vizemizin bitmesine 6 ay kala bi avukat bulduk ama adam degilmis kisacasi kandirildik adam vizemiz bitene kadar bizi oyaladi aradik bulamadik adami uzunca.
1sene gibi postadan eski evin postasina gelmis bizim pasaportlar allahtan adam postalamis ama vizeler bitti tabi.2005 gibi esim bilgisayar muhendisi bu arada tekrar is basvurusu yapiyo ve home offive work permitt postaliyo.
Gttik home office vizemizi alalim geri cevirdiler ama hic sebeb gostermediler.
Simdi elimizde 2009 yili sonuna kadar work permitt var.
Ben evde pisirip disari yemek,cake,,,etc satiyorum uzun zamandir.Self employee oluyomuyum .Kiradayiz taxlari hep odedik 8 bucuk sene.Hic bir benefit almadik nothing.
Bi yardim alabilsek insallah.
Sevgiler saygilar
Dertli Kismet
Alt 13.08.2009   #5
Dido Sutter
Üye

Yazılar: 34
Benim bir arkadasim yaklasik 6 ay once Ankara Anlasm uzerinden vize aldi. Fakat onun Ingilizce'si cok kotu oldugu icin evraklarini hazirlamasina biz (arkadaslari) yardim ettik ve islemlerini avukat yapti. Self-employed olarak kayit yaptirdi, bir Turk resto. borek aciyor. Ben bu konularin uzmani degilim ama sizin cok kolay vize almaniz lazim.Ama bunu yinede free danismanlik hizmeti veren firmalar varsa ona sorun. Cunku bazilari vize almadan ise baslamayin diyor, bazilari ise beklerken baslayabilirsiniz diyor.

Konu Dido Sutter tarafından (13.08.2009 Saat 20:26 ) değiştirilmiştir.
Dido Sutter isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.2009   #6
kismet
Çaylak Üye

Exclamation Evraklari verdikten ne kadar sonra cevap gelir acaba?Ankara Antlasmasiyla

Sagolasin Canim Kardesim Allah insallah herkezi mutlu etsin.
Benim sorum acaba ne kadar sonra cevap geliyor bi arakadina sorsan canim kardesim.Bide neler verdi basvururken lutfen.
Dertli Kismet
Alt 13.08.2009   #7
kismet
Çaylak Üye

Question Ozur Ingilizceden Turkceyi unuttuk

Arkadasina sorarsan kardesim cumleyi duzelteyim.
Saygilar
Dertli Kismet
Alt 13.08.2009   #8
Dido Sutter
Üye

Yazılar: 34
Benim arkadasim sadece 3 ay bekledi. Kendisine emin olmak icin sordum o vizesi gelmeden calismaya baslamadi. Biz ona bir iki Turk restorantindan vizesi geldikten sonra bize borek acicak diye yazi aldik ve dosyasina ekledik. Avukatta ona iceriginde isin tanimi, ne kadar para kazanacagi vs ilgili bir business plan hazirladi.

Bu arada anladigim kadariyla avukatan yana caniniz yanmis ve bir daha para vermek istemiyorsunuz. Bu konuda cok haklisiniz. O zaman size soyle bir yol oneriyim. Ankara antlasmasi uzerinden vize alinmasina yardimci olan avukatlik burolarina gidin. Potensiyel musteriymis gibi toplayabildiginiz kadar bilgi toplayin ver her defasinda dusunmem lazim, esime danismam lazim vs gibi bir sey uydurun. Ama once ucretsiz danismanlik hizmeti verdiklerinden emin olun. Su anda Home Office'in Ankara Antlasmasi ile ilgili tavri nedir bilmiyorum.

Bu arada eger bir sey duyarsam buraya yazarim ya da sormak istediginiz varsa buraya yazin arkadasima sorup cevap vermeye calisirim.

Konu Dido Sutter tarafından (13.08.2009 Saat 23:28 ) değiştirilmiştir.
Dido Sutter isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.2009   #9
kismet
Çaylak Üye

Unhappy Bi yardiminiz olsa insalah?

Allah oncelikle razi olsun kardesim.
Kardesin avukati kimdir bi ozel atsan bi sorsak benim su an konustuumuz tavsiyeli bi avukat var allah biliyo icimiz cok isindi ama bi sizinkinede sorsak .Cok yandik bilseniz ne elde ne avucta kaldi dun borc verdimiz adamlar cakal oldu hic yardim yok.Allah imiz var nediyim .
Saygilar
Dertli Kismet
Alt 13.08.2009   #10
DeViL MaY CRy
Highgate Cemetery'de yatıyor...

Yazılar: 135
sn kismet

ilk basta size sordum cevap vermediniz.

esinizin ingiliz vatandasligi yok mu? yaklasik 9 senedir ingilteredesiniz.sanirim kacak vs durumda kaldiniz.ikinizden birinin vatandasligi olsa durum cozulur.

ankara anlasmasina gelince,

size tavsiyem gidin ucretsiz bir kac avukatla on gorusme yapin.nereden bulacagim diye sorarsaniz alin 2-3 turk gazetesi,onlarca var.niye avukatla gorusmemi oneriyorsunuz derseniz buradan toplayacaginiz parca pincik bilgilerle daha cok kafaniz karisir baska birsey olmaz.

ankara anlasmasi dahilinde overstay oldugunuz icin basvurunuzu dikkatli yapmaniz gerekmektedir.cunku home office basvurularda acik aramaktadir.

isini bilen bir hukukcuyla saglikli sonuc alirsiniz.dedigim gibi yapmaniz gereken birkac hukukcu ile gorusmek ve bilgi toplamaktir.

yalniz benim size tavsiyem burada yaptiginiz gibi hukukcularla konusmayin.nasilsa elime dusmus suna bak caresiz ne dersem yapmak zorunda modunda size birton masraf cikarabilir.renk vermeden bilgi alma asamasinda sakin bir sekilde konusmanin faydasi var.

ben zamaninda gorusmeye gittigimde resmen yuzlerin bunu okudum.karsindakini bir psikolog gibi cozmeye calisiyor ve ona gore konusuyor.biraz isi biliyorsan bundan ekmek cikmaz diyor fazla konusmuyor,biraz safsan pireyi deve yapiyor sakin kendin basvurma diyor.vs.

ankara anlasmasi zor birsey degil.aslinda isin trajikomik yani avukatlik bir is degil( sizin durum haric)

cunku avukatin yaptigi sadece size danismanlik yapmak ve bunun karsiliginda ortalama 600 pound para almak.

eger red gelirse o zaman avukatlik is var.zaten home office in sitesinde avukatla basvuru yapin diye bir ibare bulunmamaktadir.

danismanlikta sudur:

home office in belirttigi is tanimlari ve buna paralel standart evrak listesi vardir.bunlar home office in sitesinde ayrintisiyla mevcut.

size zaten yazili olan bu evraklari soylerler ve getir derler.siz ugrasir toplarsiniz getirirsiniz.sonra alir evraklarinizi gider bir muhasebeciye bu kisiye business plan yap derler muhasebe o isi yapar.

karsiliginda da 600-700 + 200-300 pound muhasebe ucreti toplam ortalama 1000 pound alirlar ve zaten mahkemenin sizden yana oldugu bir anlasmayi kazandiginiz zaman duydugunuz sevincten nasil kaziklandiginizi anlamazsiniz.

isi yapan siz ve muhasebecidir onlar belgeleri soyler ve en buyuk kaymagi yerler.zaten bu yuzden dikkat ederseniz gerek internet ortaminda gerekse yazili basinda basbas ankara anlasmasi diye bagirirlar.cunku yagli ekmek kapisidir.

fakat insanimizin ingiliz kanunlarindan cekinmesi ve daha cok yeterli ingilizceye sahip olmamasi nedeniyle bu yuzden resmen somurulmektedir.

Konu DeViL MaY CRy tarafından (13.08.2009 Saat 21:45 ) değiştirilmiştir.
DeViL MaY CRy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil