9 Eylül'de Almanya Münih' den transit yaparak Londra'ya gidecegim (9 aylik ögrenci vizesi ile). Bana söylenen hem Alman Konsoloslug'u hem de Lufthansa tarafindan transit vizeye ihtiyacim olmayacagi idi. Fakat cevaplarken hep yine de "lazım-gerek" gibi kelimeler kullandilar ve beni huzursuz ettiler. Ben de inaniyorum ki bir problem cikmayacak.
Merak ettigim daha önce Münih havalimanindan İngiltere'ye transit yapmis arkadaslar var mi? Kendilerinden Almanya transit vizesi istendi mi? He bir de Münih'de indikten sonra transit bölgesine gecmeden pasaport kontrolünden gectiler mi? Kontroldekilerle Almanca konusmak problem degil de ben ucaga yetisemem bunlarla ugrasmaktan diye korkuyorum.
tabiki transit vizeye ihtiyacin yok. cunku sen munihte inip munihi gezmiyceksin. sadece hava alaninda aktarma yapicaksin. bavullarini bile almiycaksin ucaktan. onlar aktaricaklar. ben devamli zurih aktarmali gidiyorum. hic oyle bisey yasamadim ama niye hic hava alanindan disari cikmadim. Transit vize ne zaman alinir aktarma yapacagin hava alaninda inip diger ucak gelene kadar sehirde bi tur atmak istiyosan iste o zaman transit vizeye ihtiyacin var. yada kara yoluyla devam ediceksen.(yada deniz) ki oyle bisey yok senin icin. pasaport kontrolu de oyle uzun uzadiya degil. bilet sirasinda gorevli kontrol ediyo sadece baska kontrol yok. Oda 2-3 dakka suruyo onunda nedeni sen vizeyle gidiyosun ya ondan. digerlerine hemen gec gec diyo. senin vizen oldugu icin inceliyo sana ikinci sinif oldugunu hisettirmeye calisiyo. esasinda hic bir yetkisi yok seni orda tutmaya
rahat ol yanii herkes aktarmali geliyo buraya
Ben ilk defa aktarmali gitmiyorum ama bu zamana kadar aktarmali gittigimde hic öyle transit alanina falan dikkat etmiyordum cünkü Schengen vizem vardi. Hatta ben Münih'te inip havalanindan cikip havalani taksi ile Avusturya'ya gidiyordum. Ordaki kontrolde de problem cikmiyordu. Bileti satan acenta Ingiltere konusunda cok kararsiz kaldi hatta önce sistemlerinden baktilar (Amadeus-bütün firmalar bu sisteme bagli) olmaz aktarma yapamazsin dediler.
Her ülkenin ayri kurallari var. Almanya'nin da ayri maalesef ve Münih'ten cikmasan da bazi ülkelerden transit vize isteniyor. Hatta AB ülkesi de olsa oturma iznin yoksa kesinlikle transit vize almak zorundasin ki bu vizeyi de vermeye de biliyorlar.
Bunu bir elestiri olarak alma ama sana tavsiyem; aktarma yapmadigin bir ülke hakkinda insanlara kesin yanitlar vermemen cünkü hersey bu kadar basit degil. Maalesef dedigin gibi biz 2. sinif insan olarak algilaniyoruz ve kabul edilmeyip geri gönderilme gibi bir riskimiz de var.
Ben hala Almanya'dan aktarma yapmis arkdaslarin tecrübelerini bekliyorum.
Merhaba tekrar...
Pazar gunu aktarma yapip Londra'ya geldim. Vize ile ilgili bir problem cikmadi. Munih aktarmali gelmek isteyenler icin tavsiye : okul kagitlarinizi kesinlikle yaninizda tasiyin cunku Munih'ten ucaga binmeden once iki gorevli pasaportlari kontrol ediyor. Onumdeki kisi ilk defa gelmedigi halde okulla ilgili kagitlarini gormek istedi. O da Turk'tu. Yani sonuc olarak o da bindi ucaga ama ben daha cabuk bindim ve stres olmadim Tabii ki Ingiltere'de de tekrar kontrol var ve eger 6 aydan fazla kalacaksaniz ve oda aciksa sizi saglik kontrolune gonderiyorlar. Ne oldugunu tam olarak ben de bilmiyorum cunku sansima kapaliydi ben gittigimde
He bir de en guzeli ben Lufthansa ile geldim 30 kg bagaj ve birde 10 kiloluk bir el bagajim vardi. Hic bir ucret odemedim. Bu herkese bu sekilde olmaz belki ama Lufthansa'yla bir kac kez seyaht ettigim icin biliyorum genelde buyuk tek bir bavula bir sey demiyorlar tabii 30 kg.yu gecmez ise. Yani kilo konusunda BA'dan daha iyi. Ayrica bileti cok daha ucuz - tek gidis , yuksek sezonda 207 euroya aldim.
valla bayan olunca genelde kiyafet olayinda erkekler kadar rahat olamiyoruz biz. En azindan ben kendi adima konusayim. Erkekler genelde (herkes ustune alinmasin) bir pantolon 2 gomlekle/t-shirtle bir haftayi gecirebiliyor.
El bavulumda da ayakkabi; kitap ve laptop vardi. Ayrica yaklasik bir sene kalmayi planlayan biri icin cok daha fazla bir kilo degil.
ben de münihte aktarma yapacağım 2. terminalde inip 2. terminalde bineceğim benimde uçak lufhansa orda check in nasıl olacak biri bana anlata bilir mi? (Koşuşturmalı biraz olacak galiba zaman kısıtlı çünkü)