arkdaslar 13 subatta basvurumu degerlendirmeye aldilar ve beni gorusmeye cagirdilar bugun... gittim alnimin akiyla ciktim ve vizemi aldim... mulakat icin sunu solemek isterm eger yalan yanlis bi olayiniz yoksa dogrulari soleyin takilmadan ve vizeniizi alin gelin... beni baya bi kastilar cok soru sordular esimin kac kardesi olduunu bile sordular ama ben bildigim icin sorulari cvplaim ve vizemi aldim...
Ps: vize ile ilgili sorusu olan kim varsa yardim etmek istiyorm. ne kadar zorlu bi surec olugunun farkindayim bu sitedeki arkdaslarada tsekkur ederim...
Eger sorulainiz varsa sorabilirsiniz...
hepinizie kolay gelsin...
Yalansiz yanlissiz basvurun vizenizi alin gelin o kadar kolay ki ...
mulakatdaki sorulardan bahset kardes. herkez oyle yada boyle formlari dolduruyor ve evraklarini hazirliyor. ama bilmedigimiz nokta su mulakat ve mulakat sorulari.
esimin kac kardesi var dediler.?
ne yapacagimi sordular londra da ?
neden uk dediler ?
bosanip bosanmicagimi nasil ispatlarim die sordular ?
ogrenci olarak gitmistim londraya daha once nie donmuyorm die sordular?
erkan o nasil soru ole yaa "bosanip bosanmayacani nasil istaplarsin"...benim nisnlimda ingiliz temmuzda evlenicez adam gorusmeye gittimde bana bu soruyu sorarsa ne cvp verecem ki? kim bilebilir suan iliskimiz cok gusel ama sonra kavgami ederiz ayrilirmiyiz ohoo bi ton olay....
Kimse bunun garantisini veremez ayrıca kimsede bosanmak için evlenmez dedim. esimle 1 yıldır beraber yasiyordum dedim bi sorun olmadı dedim olmazda dedim...
bu kadar : )
Vize mülakatında Büyükelçilik görevlisi ne tür sorular sorabilir?
Gitmek istediğiniz ülkeye hangi amaçla gitmek istiyorsunuz?
Daha önce yurtiçinde veya yurtdışında nerelere yerli veya yabancı turist olarak gittiniz?
Eğitim amacıyla gidiyorsanız, Türkiye’de mezun olduğunuz okul ve bölümle, yurtdışında almayı düşündüğünüz okul arasında ilişki var mı?,
Türkiye’de ne iş yapıyorsunuz?
En son hangi işte çalıştınız?
İngilizce öğrenmek sizin mesleğinde ne kadar gerekli?
Hangi okuldan mezun oldunuz?
Okulunuzdan ne zaman mezun oldunuz?
Mezun olduğunuz eğitim dalı Türkiye’de iş bulmada kolay bir dal mı?
Şu anda mezun olduğunuz dalla ilgili bir iş yapıyor musunuz?
Okuldan mezun olduktan sonra hangi işlerde çalıştınız?
Amacınızı gerçekleştirecek maddi gücünüz var mı?
Aylık kazancınız ne kadar?
Aileniz ne iş yapıyor, kaç kardeşsiniz, ailenizde geçimi kimler sağlıyor, anneniz, babanız kardeşleriniz ne iş yapıyor?
Evli iseniz, eşiniz ne iş yapıyor? Eşiniz şu anda nerede oturuyor, kaç çocuğunuz var? Gideceğiniz ülkede tanıdık ve akrabalarınız var mı?
İngiltere büyükelçiliğinde yapılacak olan mülakatlarda bu ve daha bir çok sizi de şaşırtabilecek beklenmedik bazı sorularda sorulabilecektir. Bu soruları yanıtlarken teredütte kalmamanız, bu ülkeye gitme amacınızı ve yeterliliğinizi hiç bir şüpheye mahal bırakmaksızın cevaplamanız beklenmektedir.