İngiltere'de yaşam ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'de yaşam »

Alış veriş... Nereden ne alınır?

Seçenekler Stil
Alt 15.07.2006   #1
EdiThor
Bobby

Yazılar: 56
Alış veriş... Nereden ne alınır?

Londra eğlence, yemek ve alış-veriş için İngiltere'deki bir numaralı yerdir.Londra'da binlerce mağaza ve dükkan vardır.

Oxford Street ve Regents Street
http://www.ingiltereforumlari.com/re...fordstreet.jpg

Bu iki cadde Londra'nın en yoğun alış veriş merkezleridir. Bir çok küçük dükkan turistlere hediyelik eşya satar ama çok sayıda büyük mağza da vardır. Kıyafet, müzik ve kitap almak için bir numaralı seçenektir.

(Metro: Oxford Circus)

Knightbridge - Moda/Tasarım Butikleri

İngiltere'nin en büyük mağzası olan Harrods (alttaki resim) buradadır. 330 departmanı olan bu mağza geceleri ışıklandırma sistemiyle göz kamaştırır.
http://www.ingiltereforumlari.com/resimler/harrods.jpg

(Metro: Knightbridge)

Covent Garden
http://www.ingiltereforumlari.com/resimler/covent.jpg

Turistlerin çok rağbet ettiği bu mekan cafeleri, pubları, küçük butikleriyle mutlaka görülmesi gereken bir yer.

(Metro: Covent Garden)

Charing Cross Road

Kitap kurduysanız buraya uğramamazlık etmeyin. çok satanların yanında, hiçbir yerde bulamayacağınız ya da çok zor bulabileceğeiniz bir çok kitap (çok spesifik konularda veya eski kitaplar olabilir) buradaki kitapçılarda mevcuttur.en meşhurları Foyles, Borders and Blackwells.

Tottenham Court Road

Elektronik ve mobilya alamk istiyorsanız buraya uğrayın.

Lüks Tüketim

Liberty muhteşem güzellikteki kumaşlarıyla meşhurdur.

Selfridge (Metro: Marble Arch) uluslararası markalarla beraber özel tasarım kıyafetleriyle erkek, kadın ve çocuklar için kıyafette bir numaradır.

Pazarlar

Londra'da pazarlar sebze-meyveden, kıyafete, antikadan hediyelik eşyaya kadar herşeyi bulabileceğiniz yerlerdir.

Greenwich Market: Kıyafet (ikinci el de dahil), hediyelik eşya, el işleri ve takılar buradan alınabilir.

Açık olduğu saatler: Haftasonları sabah 9:00'dan akşam 5:00'e

(Metro: Cutty Shark)

Leadenhall Market: Viktorya tarzı bir pazar yeridir. Balık, et ve kümes hayvanları (kendileri değil etleri) satılır.

Açık olduğu saatler: Pazartesi'den Cuma'ya sabah 9:00'dan akşam 6:00'ya

(Metro: Bank/Monument)

Berwick Street Market: Soho'nun merkezinde çok canlı bir yerdir. Merkez Londra'nın tek sebze-meyve pazarıdır. ucuz ve taze ürünler satılır. Balık, ekmek, peynir, bitkiler, baharatlar, kumaş ve ucuz ev ihtiyaç malzemesi satılır.

Açık olduğu saatler: Pazartesi'den Cumartesi'ye sabah 9:00'dan akşam 5:00'e

Petticoat Lane Market: Kıyafet ve ayakkabı satılır. Pazarlık yapılan ender yerlerdendir.

Açık olduğu saatler: Pazar günleri sabah 9:00'dan öğlen 2:00'ye

(Metro: Liverpool Street)

Old Spitalfields Market: Bir çok küçük dükkan ve sergiden oluşur. kıyafet, el işi ve sanatsal ürünler satılır. etrafta güzel de kafeler vardır.

Açık olduğu saatler: Pazartesi'den Cuma'ya 11:00-15:30

(Metro: Shoreditch)

Portobello Market: Antika, kıyafet, ayakkabı, organik sebze-meyve alabileceğiniz bir yer.

Açık olduğu saatler: Cumartesi 8:00-18:00

Metro:Notting Hill Gate/Ladbroke Grove

Camden Market: Londra'nın farklı ve etkileyici yerlerinden biridir. Hippi kıyafetleri, geleneksel kıyafetler, 70'lerden esintiler ve vejeteryan yiyecekler bulabilirsiniz.

Açık olduğu saatler: Cumartesi Pazar tüm gün açık

(Metro: Camden Town/Chalk Farm)
EdiThor isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.08.2008   #2
Shrewsbury_Lad
Çaylak Üye

Yazılar: 17
ingilterede çok insan pazarlara gitmez coğu mazaya gider çünkü ingiltere çok ucuz oraya gidersen kot panyolon giyme gömlek giyme nike addidas vey rebbok pantalon al ve futbol t-shirl leri ben bunu biliyorum çünkü 10 sene ingilterede yaşadım
Shrewsbury_Lad isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.08.2008   #3
mhmt
Üye

Yazılar: 49
benim önereceğim en en güzel yer picadlly square de lillywhites dıe bı yer war heşey kalitelı ve ucuz picaddly line cıkışııı karşıdaa
mhmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.09.2008   #4
ecitah
Çaylak Üye

Yazılar: 5
bavulda neler olmali?

merhaba arkadaslar
eyllul 19 da orada olacagim kurs 3 aylik ama uzatma ihtimalimde var ekim- subat arasi londra nin guney tarafinda olacagimdan bavula kalin yunlu kazak vb kislik mont almalimiyim ? ortalama sicaklik 6 'C diye biliyorum ama yinede emin olamiyorum birde kg probleminden dolayi kalin kazak almak istemiyorum
yanima cevaplarinizi bekliyorum tesekkurler
ecitah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.09.2008   #5
2105176
Çaylak Üye

Yazılar: 26
sorum var

bi adat tel almayi dusunuorum bi tanede pc sizce su indirim zamani dedikleri ne zaman oluyo bilen varmi beklesemmi yoksa alsammi hemencik..
2105176 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.09.2008   #6
sezerantonio
Üye

Yazılar: 41
eger buyuk indirimi beklemek isterseniz ocak ayi ni bekleyin hersene ocak sale vadir %50 ye varan indirimler var
sezerantonio isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil