İngilizce ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngilizce »

akıcı bir ingilizce

Seçenekler Stil
Alt 19.01.2009   #1
eda_
Çaylak Üye

Yazılar: 17
akıcı bir ingilizce

merhaba arkadaşlar.ingilterede çalışan arkadaşların çalıştıkları yerdeki iletişimlerini çok merak ediyorum.yani insanları anlamak yada onlara birşeyler anlatmak zor olmuyor mu?ben ilerde ingilterede çalışmayı planlıyorum yada ingilizce konuşan başka bir yerde fakat o seviyeye nasıl geleceğimi çok merak ediyorum.tabiikide pratik çok önemli ama herhangi bir noktada hiç tıkanma olmuyor mu?
eda_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.01.2009   #2
altiparmak
Kıdemli Üye

Yazılar: 132
anca ruyanda konsursun okadarda degıl herbölgenın kendıne ayit lehcesi var onları cöz ben ingilizin konustumu nerelı oldugunu sölerım mesela sana buda bı yetenek
altiparmak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.01.2009   #3
Bourka
Üye

Yazılar: 58
Alıntı:
altiparmak´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
anca ruyanda konsursun okadarda degıl herbölgenın kendıne ayit lehcesi var onları cöz ben ingilizin konustumu nerelı oldugunu sölerım mesela sana buda bı yetenek
bu ne şimdi ? ''ben ingilizin konustumu nerelı oldugunu sölerım mesela sana buda bı yetenek'' ten sonraki aşama da ''ben ingilizin nereli olduğunu yürüyüşünden kirpiğinin hareketinden tanırım mı''oluyo

tabiki pratik çok önemli .. mesela bizim orda çalışan bi tanıdığımız var, adam 10-12 senedir orda . ve 2-3 sene de sökmüş tam anlamıyla ingilizceyi , yani ingiliz gibi konuşmaya başlamaktan bahsediyorum... gittiğinde sıfır ingilizceymiş ama ..

Konu Bourka tarafından (19.01.2009 Saat 16:43 ) değiştirilmiştir.
Bourka isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.01.2009   #4
altiparmak
Kıdemli Üye

Yazılar: 132
dostum bak ben fetıye hisarönünde calısıyom 12 sene oldu orada sadece ama sadece ingilizler war başka bi milletten göremezsin bizim oralardan giden cok abilerimiz war oraya yasayan kalan ama hıcte öle ingilizler gibi ıngılızcesı yok yanı boş bu ısler benım 10 sene önce konusmaya başladım lise 1 de turizm otelcilik okudum orada bi başladım hıcbır sorunumda yok su an rahatım gayette güsel konusuyorum
altiparmak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.01.2009   #5
JaCKaBOoo
Üye

Yazılar: 49
Benim esim ingiliz ve 1,5 yildan beridir Ingiltere' deyim...Ingilizcemin gayet guzel oldugunu soyuyorlar cok sukur takilmadan konusabiliyorum...Ama dersen super mi hayir...Benim suan konustugum ingilizce bir yabancinin ogrenecegi en ust seviyeye yakin bir ingilizce ama hicbir zaman bir ingiliz gibi konusamazsin...Tabi kucuk yasta buraya gelen arkadaslar haric...Birde benim bulundugum yer northeast ve buranin lehcesi gercekten cok bozuk...Buna ragmen sorunsuz konusabiliyorum...Ama hergun de yeni birseyler ogrendigimin farkindayim...Birde benim ingilizce ogrenme merakim bir avantaj...Ornegin bir kelimeyi anlamadigimda ne yapip ne edip onu arastirip buluyorum...Insallah bu aralar bankanin birinde ise baslayacam...Bakalim artik nasil olacak...Daha once calistigim yerler sorunsuzdu ama banka biraz teknik terimler icerir onuda zamanla kapariz artik...Sana kisaca soylemek istedigim bu dili cok iyi ogrenirsin ama asla ve asla bir ingiliz gibi konusamazsin...Ingilizce okyanus misali sende icinde bir balik...hergun yeni seyler kesfediyorsun...Hicbir zaman umitsizlige kapilma ve daima azimli ol...En kisa zamanda konusmaya baslarsin...Benim bir kizim olacak bu nisan ayinda insallah ona Turkce ogretecem onun Turkcesi benim ingilizcem kadar olsun baska birsey istemem Herkese kolay gelsin...
JaCKaBOoo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.01.2009   #6
eda_
Çaylak Üye

Yazılar: 17
ben zaten ingiliz gibi konuşym gibi bişi demedim aslında.ama bi çok insan biyerlerden çalıştığından falan bahsediyor ya yani belli bi konuşmaya sahip olucaklarki onları işe alsınlar.heleki zaten konumuz ingiliz aksanı olcaksa hiç değinmeyelim bile amerikan aksanı olsa neyse.çokta zor bişey değil.ama benim demek istediğim sadece iletişim ve sonuçta bunu yapanlarda vardır yok değildir heraldeben mesela hala bi arkadaşımın sıfır italyancayla italyaya gidip 2 senede dili çözüp ve şuanda bi firmanın marka müdürünün yanında nasıl asistan olduğunu merak ediyorum ve nasıl hala yaptığınıda anlamıyorum hata bazen ingilizce için de düşünüyorum bunu yapabilmek için ayrı bi yetenek falanda mı gerekiyor diye.yani eyer böle becerileri olanlar varsa paylaşsın
eda_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.01.2009   #7
pedicab
Üye

Yazılar: 85
Benim tecrubem soyle;

Ilk zamanlar yok olmayacak bu is hayatta onlar gibi konusamayacagim diyorsun. Bu sure kisisine gore degisiyor.

Sonralari sanki gorunmeyen bir cizgiyi geciyorsun, kendi kendine iki hafta once bukadar zorlanan yok bu is olmayacak diyen benmiydim diye soruyorsun...
pedicab isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.02.2009   #8
ececeren
Üye

Yazılar: 48
walla şunu söyleyim bu ingilizcenin sonu yok lisede hazırlık okudum ünv de özel ingilizce kurslarına gittm 2 senede ingiltere yaşadım ve eşimde ingiliz.ama halen bilmediğiniz o kadar şey warki tabiki asla bir ingiliz gibi konuşulmaz ama söylemek istediğini söylersin insanlarlın konuştuğunu anlarsın ama onlar hep günlük konuşmalar benim ingilzcemin çok iyi olduğunu söylüyolar hep ama bence değil mesela gazeteler ve haberler iyi birer gösterge derler ama bi gazete okumaya kalksan bi ton kelime çıkar bilmediğin...o yüzden kendini hep eksik hissediosun o anlamda...
ececeren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil