Ben 2 hafta önce geldim londraya oda kiraladım odada kalıyorum, ama çok pahalı ve oda arkadaslarım hep italyan aralarında italycanca konusuyolar daha çok ben zorla ingilizce konusturuyorm bazen. Burdaki anlaşmam bittikten sonra aile yanına çıkmaya düşünüyorum. Aile yanında kalanlar söyleyebilir mi aile yanında kalmanın avantajları, dezavantajlarını? Deneyimli arkadaslardan bilgi almak istiyrm...
aile yanini tavsiye etmiyorum. niye aile yanina cikiyorsun ki. aile yanindan daha ucuza bi ton yer var. haftaligi 70 e 80 e bir suru oda var. kalcagin yeri kendin sec. kalacagin insanlari kendin sec. aile yaninin ne avantaji olabilir. iste camasirini yikarlar bi o ne olacak baska. zaten herkes sabahtan aksama calisiyo. onlarla cok fazla muhabbette edemezsin ki ingiliz aile bulmak cok zor bulsanda pahali. bide pahali yani aile yanI. istedigin zaman girip cikamazsin eve, arkadasini getiremezsin. falan filan bir suru terane.
yemek verirler berbat olur, vermezler mutfaklarını kullanmak istediğinde zart zurt ederler ,müziğin sesini kıs çocuk uyuyo, şunu yapma bunu yapma
daha gider............
Benim burda bir italyan arkadasım var o önerdi aileyi o ailenin yanında kalmış aile çok iyi diyo, normalde anlaşmamızda yemek felan yoktu diyo kadın 3 öğün yemek yaptı bana kadın annem gibi ilgilendi dedi, böyle diyince benimdi ilgimi çekti, kaldığım yerde baya pahalı bir de aile yanını görüyüm dedim,ingiliz kültürünü felan.. Doğru arkadas felan getirme açısından sıkıntı olabilir, bilmiyorum bakıyım bu hafta sonu görüşmeye gidecem arkadasla beraber ona göre karar veririm, teşekkürler bilgilernz için..
hımmss ben de 1 ay sonra u.k' ye geliyorum ve danışman şirketimin de tavsiyesi ile yarım pansiyon aile yanı konaklama seçtim...ama buradaki yorumları okuyunca açıkçası moralim bozuldu...aile yanı konaklamayla ilgili hiç iyi yorum yapacak bir arkadaş yokmu
bende vizem çıktığı taktirde ilk ay aile yanında kalacağım ve açıkca söylemek gerekirse çok çekiniyorum
hiç iyi bişey duymuyorum bu aile yanında kalanlardan ama başka şansımızda yok
ben 1 hfta sonra ingilteredeyim,ailem de belli oldu,kadını biraz araştırdım daha önce o ailede kalan bir türk öğrencinin yorumlarını okudum netten, baya moral geldi, kadın ne yemek istersen yapıyomuş,ilgileniyomuş,kadının aynı evde yaşayan oğlu da ingilizce öğretmeniymiş faydası olabilir..danışmanlar genelde aile yanına yönlendiriyorlar ilk ay için..ilk günlerde okula nasıl gidileceğini nerde ne yapılacağını oranın yerlisi birilerinden dinlemek daha faydalı diye düşünüyorum..
walla hocam ben ilk geldigimde 1 ay aile yani konaklama almistim. ama benim aile tam bi felaketti 10 gun dayanabildim sonra hemen kactim ordan. ama benim bi arkadasimda aile yaninda kalmisti o cok memnundu yani anliycagin kismet ne cikarsa bahtina diyceksin. he bide sakin aile yani konaklama alirken yemegi buna dahil etmeyin size derler iste hepberaber sofraya oturursunuz onlarla kaynasirsiniz kulturlerini ogrenirsiniz muhabbet edersiniz ingilizcenin gelismesi acisindan iyidir diye .hic alakasi yok hem adamlarin yemekleri biseye benzemiyor hemde sana diyorlar yemegin hazir mikrodalganin onunde ister yersin ister yemezsin.yok oyle turkiyedeki gibi herkes bi anda sofraya oturacakmis evin buyugu beklenecekmis yok evde misafir ogrenci varmis.....