Merhaba Arkadaşlar Ben 3-4 Hafta Sonra 1 Aylığına Londra ya geliyorumda hala karar vermiş ve anlamış değilim gezmem için dolaşmam için travel card mı yoksa oyster mi daha iyi olur anlamadım muhtemelen zone 1-4 arası gidip geleceğim ne kadar tutar 50£ civarı die duydum birde sizce hangisini 1 aylığına almalıyım sunuda söylemeliyim kalacagım bir ay kalacağım yerde hep metro ile yerin altından sayahat etmek saçma gelıo bana tamam onada bineriz ama hem otobus için hemde metro için hangisi sence daha mantıklı şimdiden teşekkür ettim....
tam anlayamadim ikiside ayni yola cikiyor. geldiginiz de bir oyster card alirsiniz, underground alirsaniz otobuste de kullanirsiniz misal zone 1 2 arasi student oyster card 18 pound, sadece bus bus doldurulursa haftalik 9.8 pound ama onu underground ta kullanamazsiniz.
bence simdiden ona stress yapmayin geldiginiz evinizin yerine gore ne yapacaginiza karar verirsiniz, tam hatirlamiyorum ama zone 2-4 gibi secenegide vardi sanirim, boyle karma birseyde alabilirsiniz. aylik ile haftalik arasinda en fazla 7 8 pound oynar sanirim, bence haftalik olarak alin, degistirebilme imkaniniz olur en azindan.
Okulunuzdan uzun dönem öğrenciyseniz osyter kart cıkarttırın okul cıkarmıyorsa metroda sız yaparsınız. Ben zone 123 kullanıyorum ayda 116 pound verecegıme 80 verıyorum otobus, tren , metrom sınırsız. Haftada 20ye gelıyor yanı. ama uzun donem ogrencı degılsenız 30 oluyor. Belkıde okulla yada ısınle evın zone 1 2 arasındadır daha da ucuza gelır. Baktın otobus yetıyor sana bus pass alırsın selcugunda dedıgı gıbı 9 lu bırsey.
ama benım mumkun degıldı merkeze kadar trenle gelmem sonrada bı otobus yada 2 metro yapmam gerekıyor okula gelmem ıcın. gelınce bakıcaksın yanı dert etme herseyı ogrenıyorsun bız burda ne yapıcaz dıye kendımızı yırtıyorduk ama dert etme her sey guzel olacak
sercan arkadas yazmis ya sadece bir ayligina geliyorum diye ne okulundan ne student kartindan bahsediyorsun (:
fazla ders calisinca boyle oluyor demekki
sendemi yeni gordun sitenin tekrar acildigini (:
Merhaba Arkadaşlar Ben 3-4 Hafta Sonra 1 Aylığına Londra ya geliyorumda hala karar vermiş ve anlamış değilim gezmem için dolaşmam için travel card mı yoksa oyster mi daha iyi olur anlamadım muhtemelen zone 1-4 arası gidip geleceğim ne kadar tutar 50£ civarı die duydum birde sizce hangisini 1 aylığına almalıyım sunuda söylemeliyim kalacagım bir ay kalacağım yerde hep metro ile yerin altından sayahat etmek saçma gelıo bana tamam onada bineriz ama hem otobus için hemde metro için hangisi sence daha mantıklı şimdiden teşekkür ettim....
Derde bak!!!! acil yardım kodu geçmiş bir de daha gelmeye bir ay var, gelince de zaten 1 ay kalacaksın, bunu dert etmeye değermi. gelince bak, nerelere gitmen gerekiyor, hangi araç daha uygun ( bus, underground..vs) ona göre bu "küçük" problemini çözersin nasıl olsa.
yanlıs yazmısım arkadaslar 1 ay değil 1 hafta var bnm okul zone 1 de evde 4 de ozaman benm yapmam greken haftalık 1-4 arası oyster almak hrhlde sadece bus alıpda metroya bınmem gerekırse metro için ayrı ücret ödeyebilirim hrhlde yada bana biri aylık sınırsız al dedi hem metroda hem otobusde heryerde gecerlı olan 141£ sınırsız aylık mıs yani sizce hangisi mantıklı sadece bus için aylık sınırsız almakmı yoksa hem bus için hem underground için sınırsız almakmı biliyorum daha ucuza gelıyor bus ama hangisini yapmalıyım...
Wah Wah ne acil onemli bir konu 1 haftaligina bir de
Daha gelmeden bu kadar ince eleyip sik dokuyanini da ilk defa gordum ; hadi hayirliisi London sana yarayacak
Arkadaslar gerekli cevaplari en iyi sekilde vermis ; ama sen yinede danis bakarsin daha ucuz bir yol bulunur
Ne bileyim gormemısım kalcagı zamanı evt yenı gordum sıteyı
Ya mehmet arkadasım okulla evının arası bayag uzak 1den 4e kadar busla gıdılmez 2 saate. aylık sınırsız oyster alıcaksın 140dııl daha ucuz olması lazım 116 flaan neyse kacsa alıcaksın artık gelıosun madem. onunla ıster busa bınersın ıster metroya ıster trene ıster ucaga gemıye ok. bundan al kı gecelerı nıght busla donus var sadece eve. dert etme bu kadar bızım burda daha ne sorunlarımız var ala ala