Ciddi anlamda bilgili olaran birinden yardıma ihtiyacım var. Ben suanda Londra'da au pairim. Burda universite okumak istiyorum. Bircok okulda ingilizce seviye tespit sınavına girdim. Geneli upper-intermadiate cıktı. Once uni icin FCE almam gerektiği soylendi ama yanında kaldıgım aile IELTS nin onemli oldugunu soyluyor. Arastırdım haklılarda. Ancak ben lise mezunuyum.A-Level denen bir sistemden bahsedilmiş. Linkleri inceledim. Hala karışık bircok sey. Bu hafta IELTS kurslarına baslayacagım. Yaklasık 8 haftalık birsey sanırım. Bu kurstan sonra birde A-Level a mı katılmam gerekiyor. Bu kursun sorunda girecegım IELTS sınavındakı point uni için yeterli olmayacak mı? Bunlarının toplam suresı nedır? Step by step biri benim yol çizmeme yardımcı olabılır mı lutfen
Teşekkürler
Oncelikle ben bir universite ogrencisiyim ingilterede
yapman gerekenler
IELTS alman sart ( univler kendi statusune gore belirliyor gerekli puani ama enaz 5.0 en fazla 6.5 bunu soyleyebilirim secicegin bolume gore degisiyor bu) Ielts 2 yil gcerlidir bu arada
Bir cok ayrinti var UCAS a bakman lazim
UCAS ( burasi univ, yerlestime kurumu basvuru burdan yapicaksin burda ne zaman bsavuru yapildigi neler gerektigi ayrintili oarak var)
Girme Sansini Oldukca Artitan Fakotrler
-is deneyimin varmi ( kendi secicegin bolumle ilgili yoksa tanidigin bir yerden bunu almaya calsi turkiyede ben yaptim cok iyi oldu)
-lise diploma notu ( bunda sahtecelik yapma sakin neyse onu yaz isticekler hem onaylatilmis ing cevirisini hemde orjinalini)
-Lise faaliyetleri (hangi clupleri uyueydin okulda kacinci geldin yaptigin buyuk basarilar, bu kismi sik haya gucune gore satranc bilgisayr clubu falan filan hepsine uyeydim diye doldur formu)
vsvs
anlat anlat bitmez, genede takildigin yerleri sorabilirsin tabi
mail: [email]kaplanmete@yahoo.com[/email]