Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Seçenekler Stil
Alt 20.04.2010   #1
Palmyra
Kıdemli Üye

Yazılar: 207
Acil !!

Arkadaşlar bu tier 4 vizesi için hesapta 28 gün duran bir para gösterilme olayı varya hani, bu hesabı vadeli olarak açtım ve yeni bir hesap illa 2 ,3 ay öncedenmi açılması gerek bu hesabın acil yardım edin lütfen ?

Birde bankadan vize için ingilizce döküman aldığımda o bankadaki bütün hesap hareketlerimmi gözüküyor yoksa sedece paranın olduğu hesaba ait olan hesap mı ? çünkü bankada başka hesaplarım daha var..
Palmyra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.04.2010   #2
mbaster
Çaylak Üye

Yazılar: 11
palmyra merhaba, bende geçen cuma günü başvurdum uzun dönem vize için,vadeli vadesiz oalyı hakkında bende danışmana başvurmuştum, oda vadesiz hesap olsun dedi bide ona takmasınlar uğraşmayalım dedi. benim akbankta hem pound hemde türk lirası hesabı vardı. sadece pound hesap dökümünü , hesap cüzdanını ve bankadan aldığım yazıyı ekledim vize evraklarına ve bugün kargoya vermişler. yani iki iş gününde sonuşlanmış ama tabi vize verdilermi vermedilermi yarın görücez bakalım. sana da kolay gelsin
mbaster isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.04.2010   #3
Palmyra
Kıdemli Üye

hayırlı olsun inş. vermişlerdir... bende danışmana sordum vadesiz olsa iyi olur dedi ama o kadar parayı bir ay vadesiz tutamıcamı söyledim tamam olur dedi, ama içim rahat etmedi yinede.. bu arada sen bankadan dökümü alırken ücret istedilermi yoksa sen tercümemi ettirdin ?
Alt 20.04.2010   #4
mbaster
Çaylak Üye

Yazılar: 11
banka müdürünü yakınen tanırım, ama tanımak bi artı değil çünkü vize kağıdını genel merkezden yolluyorlar. ben herhangi bir ücret vermesim ama diğer bankaların 20 ile 40 arası ücret aldığını duydum. döküm için ise herhangi bir ücret istemiyorlar
mbaster isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.04.2010   #5
charming
Üye

Yazılar: 42
@palmyra

benim de param vadelideydi, sorunsuz aldım vizemi, fakat benimki kısa dönem öğrenci vizesi idi yanıltmış olmayayım... bu vadeli mi vadesiz mi konusunu araştırırken başka bir sitede şöyle bir bilgi bulmuştum:

"Vadeli hesaplari istisnai bir durum yapip kabul ediyorlar, ancak fon veya hisse senedi, tahvil bono olmayacak. Vadeli hesaplarda,banka yazilarinda sunu gormek istiyorlar vadeli hesabin acildigi ilk tarih bu tarihte yatan para ve hesabin bugunku bakiyesi, banka bu detaylari mektupta belirtirse o zaman sorun kalmiyor. Ayrica diyelimki para vadeli veya vadesiz hesapta toplamda 50.000 TL bugunku bakiyesi ve ogrencinin 25.000 TL gostermesi gerekiyor vize icin, onemli olan son 28 gun icinde bu hesabin bakiyesinin 25.000 TL altina dusmemesidir. 25.000 TL altina dusmedigi surece kisi istedigi kadar para cekme/ yatirma gibi her turlu islemi yapabilir. Yeterki ihtiyaci olan para o hesapta en az 28 gun durmus olsun."

bu arada benim banka yazımda hem vadeli hem vadesiz hesabıma ait detaylar bulunuyordu ve evet 40tl ödemiştim.(garanti bnk)

----

@mbaster;
hayırlı olsun, dilerim almışsınızdır vizeyi
charming isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.04.2010   #6
hardal
Üye

Yazılar: 83
benim 2 ayrı bankada usd,tl ve gbp hesaplarım vardı ve hepsi de vadeliydeydi. sorunsuz vizeyi aldım. bankadan alınacak yazıda tüm hesapların ve bakiyeleri yazıyor. bunlara ilaveten işlenmiş hesap cüzdanlarınıda vermen gerekiyor.

kolay gelsin

edit: bankalar her müşteriden kafalarına göre yazı için para alıyorlar. Para isterlerse cingenelik yaparsanız vermezsiniz.
hardal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.04.2010   #7
Palmyra
Kıdemli Üye

garanti bankası benden ingilizce döküm için 60 tl istedi... neyse artık bu yola çıkılınca mecbur veriyorsun bi şekilde, benim şu hesaptaki para olayına canım sıkıldı , varsa benim gibi yazarsa buraya sevinirim, hesabı 2 ,3 ay önceden açmadım 30 gün dolunca vizeye başvurucam işte ... bu hesap niye 1 aylık mı dicekler ... tutuştum diyebilirim
Alt 20.04.2010   #8
Palmyra
Kıdemli Üye

Alıntı:
hardal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
benim 2 ayrı bankada usd,tl ve gbp hesaplarım vardı ve hepsi de vadeliydeydi. sorunsuz vizeyi aldım. bankadan alınacak yazıda tüm hesapların ve bakiyeleri yazıyor. bunlara ilaveten işlenmiş hesap cüzdanlarınıda vermen gerekiyor.

kolay gelsin

edit: bankalar her müşteriden kafalarına göre yazı için para alıyorlar. Para isterlerse cingenelik yaparsanız vermezsiniz.
) sen benden çok yaşıcan... bende aynen o dediğini yapmayı düşünüyordum
Alt 21.04.2010   #9
shekiluk
Kıdemli Üye

Yazılar: 115
Alıntı:
Palmyra´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
) sen benden çok yaşıcan... bende aynen o dediğini yapmayı düşünüyordum
yaw arkadaslar neden bankadan hesap dokumanini ingilizce aliyosunuz?ben girdim bankaya benim hesaplarimin dokumanini ver dedim musteri temsilcisine kac aylik dedi 3 ay geriye donuk ver dedim pc den 20 saniyede cikti aldi dedim altina imza birde muhur vurun konsolosluga verecem dedim bir imza attilar bir muhur tamam goturdum verdim konsolosluga hic bir sey olmadi....
shekiluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.04.2010   #10
interaction
Üye

Yazılar: 76
Alıntı:
shekiluk´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yaw arkadaslar neden bankadan hesap dokumanini ingilizce aliyosunuz?ben girdim bankaya benim hesaplarimin dokumanini ver dedim musteri temsilcisine kac aylik dedi 3 ay geriye donuk ver dedim pc den 20 saniyede cikti aldi dedim altina imza birde muhur vurun konsolosluga verecem dedim bir imza attilar bir muhur tamam goturdum verdim konsolosluga hic bir sey olmadi....
tam sorcaktım ki cvp yazılmışbile...benmde danışmanım şubeden kaşeli imzalı olursa yeterli olur dedi. bende 20 sn içinde A4 kağıdına çıktı aldım, bi kaşe vurdu birde imza. gösterdim danışmana bu olur dedi. bakalım yakın zamnda vizeye başvurucaz..dua edin
interaction isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil