Kızım ocak ayında 1,5 aylığına İngiltereye gitti 6 aylık vize alarak. 2 günde çıkmıştı vizesi.1,5 ay kalacağını belirtmişti vize alırken çünkü döndüğü gibi işe başlaması gerekiyordu ama orada iken işe daha geç başlayacağını öğrendiği için kalışını 1 ay daha uzatarak 2,5 ay kaldıktan sonra döndü.6 aylık vizesi olduğu için daha sonra konsolosluğa bilgi vermedi gecikme için.
Şimdi 5 gün önce tekrar ing.gitmek için başvuru yaptı ve bugün red aldığını öğrendik. ( 1 yıllık vize istemiyle gitti ama oradaki memur 1 yıl yerine 2 yıllık vize başvurusunda bulunabileceğini ve ücretinin aynı olduğunu söylemiş ,kızımda 2 yıllık vizeye başvurmuş ) sebep olarak çalışmamasını ve birikiminin yeterli olmadığını vede ayrıca önceki gidişinde 1,5 ay yerine 2,5 ay kalışını göstermişler.
Oysa biz anne-baba olarak tapularımızı ve bankadaki yeterli hesap dökümanlarımızı ve gideceği arkadaşının ailesi de ev tapu ve hesap dökümanlarınında belgelerini hepsini birden evraklarının arasına ilave etmiştik.
Kızım senenin 6 ayı çalışıyordu Türkiyede turizm sektöründe bu yüzden çalışma olarak tüm yıl olmadığı için gösteremedi bordrolarını.
Çok uzun yazdım ama konunun anlaşılması için.
Öğrenmek istediğim RED cevabına itiraz veya hemen tekrar başvuru yapılabilinirmi.Bu arada pasaportuna RED basılmamış.
Şimdiden teşekkür ederim.
Şimdi ben bu konuya anlam veremedım açıkçası. 6aylık vize alınmış ise ben ister 1 ay kalırım ister 3 ay kalırım bnm keyfime kalmıs bi durum . vizem 6 aylık diye 6 ay zorla tutacaklarmı beni orada . anlam veremedım
Konuya açıklık getirirseniz daha iyi yardımcı olunur.
Alıntı:
semin´isimli üyeden Alıntı
Kızım ocak ayında 1,5 aylığına İngiltereye gitti 6 aylık vize alarak. 2 günde çıkmıştı vizesi.1,5 ay kalacağını belirtmişti vize alırken çünkü döndüğü gibi işe başlaması gerekiyordu ama orada iken işe daha geç başlayacağını öğrendiği için kalışını 1 ay daha uzatarak 2,5 ay kaldıktan sonra döndü.6 aylık vizesi olduğu için daha sonra konsolosluğa bilgi vermedi gecikme için.
Şimdi 5 gün önce tekrar ing.gitmek için başvuru yaptı ve bugün red aldığını öğrendik. ( 1 yıllık vize istemiyle gitti ama oradaki memur 1 yıl yerine 2 yıllık vize başvurusunda bulunabileceğini ve ücretinin aynı olduğunu söylemiş ,kızımda 2 yıllık vizeye başvurmuş ) sebep olarak çalışmamasını ve birikiminin yeterli olmadığını vede ayrıca önceki gidişinde 1,5 ay yerine 2,5 ay kalışını göstermişler.
Oysa biz anne-baba olarak tapularımızı ve bankadaki yeterli hesap dökümanlarımızı ve gideceği arkadaşının ailesi de ev tapu ve hesap dökümanlarınında belgelerini hepsini birden evraklarının arasına ilave etmiştik.
Kızım senenin 6 ayı çalışıyordu Türkiyede turizm sektöründe bu yüzden çalışma olarak tüm yıl olmadığı için gösteremedi bordrolarını.
Çok uzun yazdım ama konunun anlaşılması için.
Öğrenmek istediğim RED cevabına itiraz veya hemen tekrar başvuru yapılabilinirmi.Bu arada pasaportuna RED basılmamış.
Şimdiden teşekkür ederim.
bir önceki gidişinde 1,5 ay kalmak üzere bildirmişti ama orada iken Türkiyedeki işine 1 ay daha geç başlayacağını öğrendiği için kalışını 1 ay daha geciktirerek toplam 2,5 ay kaldı ve döndü. ( vizesi 6 aylıktı)
Yani 6 aylık vize ile toplamda 2,5 ay kaldı...
5 ay sonra yani ağustos ayında tekrar başvurusunda red aldı ve gerekçe olarak daha önceki gidişinde 1,5 ay kalacağını belirterek 2,5 ay kalmasını sebep göstermişler.Oysa 6 aylık vizesi var ve gidiş dönüş tarihlerinde zaten bu süre dolmuyordu.
bu sekilde bakarsaniz siz hakli olmus oluyorsunuz.fakat onlar farkli dusunuyor bize belirttigi tarihte gidip gelmeli diye dusunuyorlar cunku 6 aydan kisa vize veremezler zaten onun icin belirttiginiz tarihlerde gidip gelmeniz gerekliydi.simdi yapmaniz gereken tekrar basvuru yapmak bu basvuru sirasinda daha once gittiginizde neden 1.5ay yerine 2.5 ay kaldiginizi ispatlamak ama eger ispatlayamazsaniz yine rede verirler gecerli bi bahaneniz olursa kabul edip vizenizi verirler.iyi sanslar
red basilmamis derken ne demek anlamadim kesin basmislardir yani bi tarih gibi bir muhur basmislardir herhangi bir sayfasinda okadar yoksa red yazmaz tabiki.