Türkiye'ye dönüyorum ...

Seçenekler Stil
Alt 15.01.2006   #1
Precious
Çaylak Üye

Yazılar: 6
Question Acaba dönmesem mi

Hadi, şimdi kendimizi kandırmayalım. İngiltere'de 6 aydan uzun bulunmuş çoğu kişi bir acaba der. Yok, üniversite öğreniminizi burada gördüyseniz ve 3 yılınız bu ülkede geçtiyse Türkiye'ye dönüş tarihi yaklaştıkça kafanızda alarm zilleri çalmaya başlar. Ama genelde bu konuda yapabileceğiniz çok fazla birşey yoktur. Yani bu ülke size burada dil kursuna gitmeniz ya da üniversite öğrenimi görmeniz için vize vermiştir ve her güzel şeyin bir sonu vardır.

Ama bu ülkede kalmak konusunda ısrarlıysanız, ben ancak burada mutlu olurum, çok alıştım, dönmek istemiyorum vs derseniz o zaman biraz uğraşacaksınız. Nasıl mı? Öncelikle vizenizi uzatmanızın mümkün olup olmadığını öğrenmeniz gerekiyor. Dil kursu bitirdiyseniz, üniversiteyi burada okumayı düşünebilirsiniz mesela. Yok üniversite bittiyse belki bir iş aramaya başlayabilirsiniz. Bazı şirketler, özellikle mühendislik vb gibi teknik bölümler söz konusuysa sizin için çok rahatlıkla çalışma vizesi alıyor. Burada master yapmakta bir yöntem. Mba yaptınız diyelim, o zaman belki sizin için en uygun yol burda bir iş kurup vize almaktır. Yani çeşit çeşit yollar var tabii. Ama yalnızca gerçekten istekli ve azimli olan kişiler için. Yok gidiyorsanız, arkanıza bile bakmayın ve İngiltere'de eğitim görmüş olma ayrıcalığıyla Türkiye'de basınız dik bir şekilde hedeflerinize ulaşın.
Precious isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.03.2006   #2
JUST A MATTER OF FACT
Çaylak Üye

Yazılar: 6
walla daha ingiltereyi görmeden geri dönmeyi düşünmüyorum diye düşündüğüm zamanlar oluyor ama tabiki bu çok aptalca. sormak istediğim şu ben yeni mezun bir inşaat mühendisiyim ingilterede bölümümle alakalı bir iş bulmam mümkünmüdür acep?
JUST A MATTER OF FACT isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.03.2006   #3
Mr. Brown
Site Bişeysi

Mr. Brown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yazılar: 159
Bak evet bu soru da çok revaçta.

Herkes için söylemiş olayım İngiltere'de çalışma izniniz varsa ve eğer kendi mezun olduğunuz alanda dişe dokunur iş deneyiminiz de varsa ve en önemlisi kendi mesleğinizi yapacak kadar iyi seviyede ingilizce biliyorsanız. evet.

Ama hani Türkiye'de diyelim Halkla İlişkiler üzerine çalışıyorsunuz ya da mesleğimiz bu olsun mesela. Hayati soru şu: Şu anda bildiğim İngilizce kadar Türkçe biliyor olsam Türkiye'de bile bu işi yapabilir miydim?

Kısaca, herkesin kendi mesleğiyle ilgili iş bulabilmesinin cevabı iş deneyimi ve çalışma izni olmak şartıyla evet. Tabi o işi yapabilecek kadar İngilizce bilgisi lazım. Ki genelde bu dil okullarının advenced dediğinin biraz üzerinde ya da biraz altında bir seviyedir.
Mr. Brown isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.11.2006   #4
özgeee
Çaylak Üye

Yazılar: 5
anlayamiyoruum.... deli gibi ozlerken turkiyeyi bi yandanda ona cok kiziyorumm.hala birileri ana dilde egitim diye konussun dursunlar turkiyede.uluslararasi iliskiler mezunuyum ve ingilizce bilmiyoruum fikra giibi?sen 15yil oku dayan issverenin kapisanna oda sana kardesim ingilizcen yoksa caycidan baska bisy olamazsin burda desiin..neden bi muhendiis ingiltrede calisma yollarini ariyo niye herkes kapagi buraya atma derdinnde neden benim gibi au pair olarak gelenler sahte evlililer yaparak hayallerini satiiyoo?ben mi cok garip dusunuyorum belki fazla milliyetci kesinki fazla idealist gunumuz dunyasindaa....eeey ulkem gozumu kapiyoorum hayalediyoruum seni avrupa savunuyurum.iyide sen beni hic savunmadiki.beni,bizi,kendinii....yani 10 kazanicagima burda 3 kazaniip turkiyede benim olan herseye sahip olarakk yasamayi tercih ederdim benn zaten anlamiyorumki 10kazansan noluccak yiycek bi sey bile yokki yiyiesinturkum isttee direkt mideye calisiyo akil
nese anarsik bi yazi oldu galiba uymadi konseptee ama uzdu beni burdaki manzara icimden gecen Ataturkk kiriildii demisti ya biz bi tek hizmet etmeyi ogrertemedik turklere....
özgeee isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.12.2006   #5
PaRaZ!T
Çaylak Üye

Yazılar: 7
madalyonun birde diğer yuzunden bakmak lasım bence olaya özgee dedıklerınde kısmen haklısın ama sunu unutmakı Türkiye dekı ekonomık olsun sosyal olsun birçok nedenden dolayı artık ınsanlar dısarı kaçmak ıstıyolarkı bunlardan bırısıde benım bu ulkede ınsan hayatının 180 dk ıle sabıtlendıgı bır egıtım sıstemı hayat buldugu surece bu ulkede kımse oyle ii bir gelecek aydınlık bir yarın beklemesın insanlar beyın göçü beyin göçü diye sorular acaba nie bu kadar ınsanımız bu kadar gencımız yurtdısına gurbete gıdıyolar ve sevdıklerını burda bırakma pahasına buna nasıl katlanıyolar dıye dusunuolar ama sunu unutmamak lasım kı ulkemızde malesef 10 yıl daha ben parlak bır tablo goremıyorum acı ama gercek kımse burda kalıp ta rahat bır yasam hayalı kurmasın ımkansız deıl tabıkıde ama ınanın cok zor ingilterede veya herhangı bır avrupa ulkesınde parlak dıye tabır ettıgımız o yarınlara bır adım daha yaklasmamız için cok onemlı fırsatlar var ulkemız bence genclerıne verdıgı degere bakılırsa sınıfta kalmıstır derim ben ...
PaRaZ!T isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.01.2007   #6
sifre_b
Üye

Yazılar: 95
misyon ve vizyon

arkadaşım öncelikle hedeflerini belirleyecek insan her kim uk deyse. o hedeflerini gerçekleştirmek için elinden geleni yapacak.

bir misyonu olacak ve gerçekleştirmesi çok zor olan bir vizyonu. bu vizyon orda da tr de de devam edecektir.

eğer eğitimini almış tr ye döndüğünde işinide ayarlamışsan sana hayli yeten o zaman dönmek en güzelidir benim kannatimce.

ama yok havuca daha ulaşamadıysan yürümek lazım alana kadar.
sifre_b isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.01.2007   #7
mehmetx85
Çaylak Üye

Yazılar: 19
ma lesef

OZGE arkadasima sonuna kadar katiliyorum.Malesef ulkemizde is gucu fazla ama is yok.neden bu kadar kotu duruma dustuk tabiri caizse 100 yilda coktuk diyebiliriz.Ingiltere cok guzel beyin gocu imkanini kullaniyor.neyse daha fazla sinirlenmemek gerek hayat herseye ragmen devam ediyor.tr de de eng de de!!
mehmetx85 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.04.2007   #8
mehmetx85
Çaylak Üye

Yazılar: 19
is

mrhabalar.sigortacilik alaninda calismaya basladim..acaba ingilizcem iyi olsa yarari olurmu ? ingiltereye gelmeyi dusunuyorum eylul gibi..orda da bu alanda calisabilirmiyim ?
mehmetx85 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.10.2007   #9
Mete_
Üye

Yazılar: 82
1 senedir burdayim universitede computer science egitimi aliyorum ortalama 4 seneye yakin burda kalicam bu nedenle.

Ama sorarsan egitim guzel hos is imknalri guzel hos ama turk kulturu ile buyumus bir insan burda cok uzun sure kalamaz.

Burda aldigin egitim, sana zaten ana dilin gibi bir ingilizce bildiginin kanitidir o diploma, artik cok rahat farkedilebilirki is sektorlerinin hepsi birbirini girdi atilgan, iyi dil bilen insanlar her dalda is bulabiliyor.

BU ULKEDE KALMAYA NIYETIM YOK. HAYATTA HER SEY PARA DEGILDIR BEN BURDA OKURKEN CALISIYORUMDA BAZEN GECEM GUNDUZUME KARISIYOR.AMA HIC BIR SEY BENI BU HAYATTAN BIKTIRAMAZ

su 3 gunluk dunyada yaptigimiz seyler bizleri digerlendirnden ayiriyor. Insan yalniz kalinca cok dusunuyor.
Mete_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.11.2007   #10
guss
Çaylak Üye

Yazılar: 21
Aynen senin gibi dusunuyorum Mete. Ben Ingiltereye geleli cok olmadi ama ben de dusunuyorum. Evet burada olmak guzel dilimi gelistiyorum yeni seyler ogreniyorum vs. ama burada yasayamam. Ulkemi ozluyorum. Etafimdaki insanlarla ayni seylere gulup ayni seylere uzulemiyorum burada. Kultur cok farkli coooooooooookkkkkkkkkk.....
guss isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil