4 haftalık dil okulu_Cambridge-Oxford-Brighton-Bournemouth??
1986 doğumluyum üniversite 3.sınıf öğrencisiyim ve 2008 ağustosunda 4 haftalığına ingilterede dil eğitimi almak istiyorum.şu anda bir ingilizce kursuna devam ediyorum ve upper-intermediate seviyesini mayıs sonunda bitirmiş olacağım.Pratik yapmam ve biraz daha geliştirmem gerek.
ayırabileceğimiz bütçe(5000ytl_buna okul,aile yanı yarım pansiyon konaklama,havaalanı karşılama,geziler,ortalama harçlık vs hepsi dahil) ve süre bununla sınırlı.Çok konuşkanımdır, insanlarla çabuk kaynaşırım,resim yapmayı,karikatürler çizmeyi,tiyatro oyunları izlemeyi,denizi,sıcağı,tarihi binaları,çok karışık aşırı kalabalık olmayan güvenli yerleri severim.
ilk başta tercihim Bournemouth'tan yanaydı ama şimdi kararsızım.Hem iyi bir dil okulu olsun, hem çok kaynaşıp konuşabileceğim, Türklerin az olduğu ve güvenli bir yer, hem çok geziler düzenleyen bir okul olsun isiyorum bu yüzden çok didikliyorum
erken kayıt için yurtdışı eğitim danışmanlıklarıyla görüşmeye gideceğim yakın zamanda o yüzden şehir ve okul seçiminde fikrinize ihtiyacım var.
Herşeyi çok güzel yazmışsın fakat bütün yapmak istediğin şeyler için ayırdığın bütçe biraz kısıtlı geldi bana, 5000 ytl aşağı yukarı 2000 paund yaparki ingilterede çalışmadan yazdıklarını yapmak için bence yeterli bir bütçe deil...
Bulunduğun dil konumunda tavsiye istersen ki forumda bir çok arkadaş söylüyor türkçeyi en az konuşacağın bir yere git
şehir açısındanda bournemouth demişin..sana göre bi yet.. düşünmeden git..daha fazla yardıma ihtiyacın olursa özel msjla msnini ver,yardımcı olmaya calısırım..
öncelikle teşekkür ederim arkadaşlar
son birkaç günde şu an londrada okuyan bir arkadaşla ve kursumdaki ingiliz hocamla konuştum ve oxfordu ya da cambridgei seçmemi söylediler.Çünkü brighton fazla karışıkmış, Bournemouth da mevsim yaz olduğunda turistlerle dolup taşıyormuş her yer Türk oluyormuş.o yüzden onları eledim.
cambridgeteki okulları araştırdım-sitemizde yazanı da okudum- diğerlerine nispeten küçük olan NEW SCHOOL OF ENGLISHi mi tercih etmeliyim ya da EMBASSY CES ya da ASPECT-KAPLAN gibi şubeleri olan şirket-okulları mı?
konuştuğum arkadaş ise Oxforda git direkt dedi.OXFORD COLLEGE HOUSE iyiymiş.
Cambirdge ve Oxford arasında kaldım.Açıkçası seçenekler azaldı ama kafa karışıklığı okulsuzluktan dolayı aynen devam :S
oxford ve cambridge hakkında fazla bi bilgim yok..ama konaklama masrafları fazla onu biliyorum?
ya dry bana özel msj atıp msnını versene,bilgi paylaşımı yaparız
diğer sayfada Jaco'nun da dediği gibi msn yerine burdan bilgilendirilsek daha yararlı olacağını düşünüyorum, bizden başka da çok insan bu sayfaları ziyaret ediyor
bu arada bugün öğrendim yurtdışı eğitim danışmanlıkları anlaşmalı olmadıkları okullara öğrenci yollayamıyorlarmış Cambridge ve Oxford'ta şubeleri olan REGENT'ı önerdi danışmanım.şimdi bir seçenek daha arttı onu da araştıracağım
bournemouth ta konaklama;90-120gbp arası..
benım gitmeyi düşünndüğüm okul 8 haftalık,konaklama + kurs ücreti = 1610 gbp dedi..
adı Snt college..
bunun gibi bir iki okul daha var uygun..