İngiltere'ye geliyorum ...

Seçenekler Stil
Alt 18.01.2008   #1
barf
Üye

Yazılar: 42
4 ay yeterlimi?

ingiltereye giden arkadaşlara sormak istiyorum.şuanki seviyem intermediate ile upper arası.ingilterede 16 haftalık kursa yazıldım.sizce yeterli olurmu.ne kadar yol alırım 4 ayda ? pratikte sorunum var.akıcı değilim.nedersiniz?
barf isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.01.2008   #2
barf
Üye

sağol yaa..daha gitmeden rahatlattın beni.alıştıra alıştıra söyle bari.
Alt 21.01.2008   #3
barf
Üye

aslında benim için akademik ingilizce düzeyine gerek yok.(IELTS vs.). işim için sadece daha akıcı konuşmak ve karşımdakini doğru bi şekilde anlamaya ihtiyacım var.şöyle döndüğümde yabancı şarkıları anlıyacak düzeye geleyim yeter. :) haa bide ingilizlerle nasıl iletişime geçebilirim en kolay pratik yapma yolu nelerdir ? alışverişte vs. olabilir mi?
Alt 24.01.2008   #4
chillout
Çaylak Üye

Yazılar: 29
4 ayda çalışırsan ya da yabancılarla takılırsan konuşmanı geliştirirsin ama ingilizce öğrenmeye advance olduktan sonra başlıyosun bunu unutma. kısa vadeli eğitimlede hiç bi zaman native bi speaker gibi olamazsın. her yabancı şarkıyı, her konuşulanı yazılanı anlama, aksanlı şekilde konusulanı anlama hatta ingiliz aksanına yakın seviyede konuşma için bence en az 2-3 sene gerekli. kişisine göre değişir belki 5 sene. sınavlara çalışarak, ielts, toefl, cae hazırlık sınıflarında daha fazla verim alırsın türkiyede işini görecek dış ticarette falan çalışabilecek seviyelere gelirsin bu şekilde.
chillout isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.01.2008   #5
erkan
Üye

Yazılar: 52
yaa ben ne adamlar gordum intermediatta basladi hala bi arpa boyu yol alamadi is sende bitiyor!
eger yetenegin varsa olur zaten yoksa 9 10 sene kal anca .
erkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.01.2008   #6
emel@all
Çaylak Üye

Yazılar: 12
aynen arkadasm,is sende bitiyo,ayni deyimi kullanicam ben de ama yillarini gecirip bir arpa boyu yol alamayan cok insan var,burada kimse sana sihirli degnek dokunduracak diil.Kendi kendine biraz gramer takviyesi,radyo,tv,arkadaslar edinip sohbet etme derken gelisir,ustelik anlamaya ihtiyacin varmis,genelleme yapamam ama ben iki hafta minimum anlayarak dinledigim radyoyu ucuncu hafta bal gibi de anlamaya basladm,isin biraz daha kolay yani,konusmada akicilik gercekten zaman isteyen bi durum ama mutlaka gelisme kaydediyosun,basarilar sana kolay gelsin..
emel@all isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.01.2008   #7
barf
Üye

teşekkür ederim yorumlarınız için.tabiki bende daha fazla kalmak isterdim ancak her anlamda şartlar 4 ayla sınırlı.bakalım inş. olur..
Alt 29.01.2008   #8
calibri
Kıdemli Üye

Yazılar: 162
4 ayda anca ingiltereye alisirsin arkadasim. hele bide londraya geliceksen anca bir adim daha atarsin o kadar. cok sey beklememek lazim. gercekci olmak her zaman iyidir.
calibri isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.01.2008   #9
beni7bitirdi
Çaylak Üye

Yazılar: 7
valla ne yalan soyliyim 4 ay biraz az....evet akıcı olusun belki biraz daha aa yarım bir intermediate grammar bilgisi ile akıcılık pek bişey getirmez...ben upper intermediate B olarak basladım ve advanced olmaya hazırlanıyorum ama ona ragmen kursa yazılma surem 36 hafta...

tabi yetenek olgusuda var ...gercekten yetenekli ise dil egitiminde imkansız degil...ayrıca etrafında turk olmaması imkansız ne yazıkki..hele londrada isen
beni7bitirdi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.02.2008   #10
GladiatoR
Üye

Yazılar: 64
Arkadsim,

Seni caydirmak ve hevesini kirmak istemem fakat oyle ben 4 ayda bir yerlere gelirim diye ne hayal kur nede sana ben yaptim sende yaparsin diyenlere inan.

Bu kisa ziyaret icin kimbilir ne kadar masraf yapacaksin. Bunun yanisira 4 ay isinden uzak kalip maas almayacaksin belkide.

Ingiltereye gel, tecrube edin bunlar sana yarar saglayabilecek seyler fakat ben bir dil okuluna giderim hemen ogrenirim diye dusunme, cunku bu surecten gecmis kisiler olarak, bir cikar gozetmeksizin sana tavsiye ediyoruz.

Geleceyin okul seni belkide su an oldugun seviyeden daha dusuk bir kura koyacak. Ingilizler oyle siraya girmis bir Turk gelsede onunla pratik yapsam diyen insanlar deyiller. Hadi yapanlari var diyelim, onlarla ne zaman ve ne seviyede konusabileceksin.

Simdi forumdaki birkac tane girisken ogrenci hemen atlayip yok efendim ben birkac Ingiliz arkadas edindim ve cok guzel bir iste calisiyorum diyecekler, onlar sana yardimci olacak ve seni o arkadaslarla tanistiracaklarsa gelmene deyer derim.

Yani sana tavsiyem, buraya gelmemen deyil, fakat gelirken bunu goz onunde bulundurup yuzlerce Turk ogrenci gibi burada bunalima girmemen icindir.

Umarim yardimci olur
GladiatoR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil