bu forumu yaklaşık 3 aydır takip ediyorum fakat daha dün üye oldum. nerdeyse herkesi tanıyorum kimin vizesi kabul olmuş kiminki red olmuş, kim hala cevap bekliyor hepsini biliyorum.
bende 2 aralık 2008 de başvurumu istanbul worldbridge den yapmıştım. cuma günü sonuç belli oldu ve bu sabah gittim aldım gördümki kabul olmuş, ben buna azmin zaferi diyorum. çoğu kişi merak ediyordur. Niye red aldığımı, hepsini size anlatıp tecrübelerimi sizinle paylaşıcam.
ilk başvurumu ağustos ayında arkadaşımla beraber yapmıştım. ikimizde üniversiteyi 2008 de bitirdik. (sakarya üni. elek-elektronik müh. mezunuyum) onunki kabul oldu fakat malesef benimkisi olmadı. sonuç itibarıyla o gitti ingiltereye ben burda kaldım. benim red sebebim ise hesabımdaki paranın kaynağının belli olmaması ve ingilizce kursuyla alakalı bişeyler yazmışlardı. bende hemen 2-3 gün sonra paranın kaynağını ispatlayarak tekrar başvurdum, ingilizce kursunu pek önemsememiştim. fakat 2. başvuru sonucundada red aldım, bu seferde parayı yeterli görmemişler ve ingilizce kursuyla ilgili konuyu tekrar yazmışlardı. ben de içimden yeter artık ben vazgeçtim ingiltereye falan gitmekten. amerikaya başvurmayı düşünüyordum. sonra arkadaşım istersen son bir defa daha dene sonra amerikaya başvurursun dedi. bende düşündüm ama ilk önce red sebeplerini çürütmek lazımdı. onun için 2 aylık ingilizce kursuna gittim ve gösterdiğim para miktarını fazlasıyla artırdım (yaklaşık 45 bin TL - ilk başvuruda 16 bin TL). Haftalık ders saatim 15 saatti onuda 20 saate çıkardım.Dolayısıyla aradan 2.5 ay geçtikten sonra 2 aralık salı günü tekrar başvuru yapıp beklemeye başladım. 3. başvuru olduğu için gerçekten çok fazla heyecan ve stres vardı açıkçası. nihayet bugün vizemi verdiler. ben 7 aylık malvern house haftalık 20 saatlik programa yazıldım ve bu cumartesi thy ile londraya gidiyorum allahın izniyle.
başvuru yapıcaklara tavsiyem hesabınızdaki para veya sponsorunuzdaki para sağlam olsun. en çok dikkat ettikleri husus para meselesi. 20 bin tl den az para varsa bana kalırsa kendinizi riske atmayın ve yeterli miktarı toparladıktan sonra başvuru yapın. diğer bir husus ise türkiyede ingilizce kursuna gitmiş olmanız. eğer ingilizce kursuna gittiyseniz vize memurları sizin gerçekten ingilizce öğrenmek istediğinizi anlıyorlar. ayrıca eğer imkanınız varsa malvern house gibi ucuz okullara yazılmayın ve haftada 20 saatten de aşağı olmasın. bunların haricindeki hususların çokda önemli olucağını düşünmüyorum. mantık belli eğer paranız varsa ingiltereye para kazandırırsınız eğer yoksa onlara ekonomik yük olursunuz, ekonomik yük olucak kişiyede onlar kabul etmiyorlar haliyle. geri dönüceğinize inandırmanızda önemli tabii.
vize bekleyen arkadaşlarından inşallah en kısa zamanda belli olur ve vizelerini alırlar. eğer sorusu olan varsa burdan yanıt vermeye çalışıcam. ayrıca bu cumartesi giden varmı londraya
Konu hurricane84 tarafından (12.01.2009 Saat 10:08 ) değiştirilmiştir.
hurricane sen vizeni bu sekilde almis olabilirsin ama 20 bin tl den az paraniz varsa riske atmayin kendinizi demissin bu insanlarin hevesini kirabilir sonucta benim hesabimda 6500 tl varken ve turkiyede hic bir ingilizce kursuna gitmeden vizemi aldim.Herhangi bir belge bile sunmadim ingilizcem icin.Arkadaslara tavsiyem sponsorunuz guclu olsun..
hurricane sen vizeni bu sekilde almis olabilirsin ama 20 bin tl den az paraniz varsa riske atmayin kendinizi demissin bu insanlarin hevesini kirabilir sonucta benim hesabimda 6500 tl varken ve turkiyede hic bir ingilizce kursuna gitmeden vizemi aldim.Herhangi bir belge bile sunmadim ingilizcem icin.Arkadaslara tavsiyem sponsorunuz guclu olsun..
sende aynı şeyi söylemişsin dikkat edersen yukarıda kendi hesabınızda veya sponsorunuzun hesabında dedim. sen ne zaman başvurunu yaptın bilmiyorum ama para gerçekten çok önemli. ben sadece arkadaşların ona göre tedbirli olmalarını istedim.amacım tabiikide kimsenin hevesini kırmak değil ama benim tecrübelerimden o çıkıyor. hem bu 20 bin tl 7 aylık kurs ve yaşam masrafları için, daha az süre gidicekler için tabiikide maliyetler düşecektir.