İngiltere'de Üniversite ...

Seçenekler Stil
Alt 19.08.2009   #1
alpi23
Üye

Yazılar: 47
Lightbulb 2 Yıllık Mezunlar Buraya

Arkadaşlar ben 2 yıllık bilgisayar programcılığı mezunuyum ve İngilterede lisans tamamlamak istiyorum benim durumumda olan başka arkadaşlar var ise burada bilgi paylaşımı yapalım böylece birbirimize yardımımız dokunmuş olur

Benim acentalardan edindiğim bilgiye göre 2 yıllık mezunlar en iyi ihtimal 1. sınıftan üniversiteye başlayıp eğitimlerini devam ettirebiliyorlar vede çoğu acentanın websitesinde yazan yok 2. veye 3. sınıftan başlayıp lisans tamamlayın gibi yazıların yalan olduğunu öğrendim. Bunun dışında daha başka bilgilere sahip olan arkadaşlar varsa lütfen buraya yazsınlar. Birbirimize destek olalım.
Görüşmek üzere..
alpi23 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.09.2009   #2
eda_
Çaylak Üye

Yazılar: 17
2.sınıftan başlama yalan değil.tabiikide 1.sınıftan başlayan mutlaka vardır ama bu tamamiyle seninle bölmünle alakalı.benim arkadaşım pazarlama mezunuydu 2 yıllık.eyer sırf pazarlamaya devam etseydi son sınıftan başlıycaktı.hem 2.sınıf hemde son sınıf dersleri alarak.ama pazarlama ve organizasyon yönetimi okumaya karar verince 2.sınıftan başladı.
eda_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.09.2009   #3
alpi23
Üye

acaba neyle alakalı bu bir bilginiz varmı? Ben şuana kadar birçok acentayla konuştum vede hepsi 1. sınıftan başlayabileceğimi söylediler. Daha ayrıntılı bilgi vermeniz mümkün mü acaba?
Alt 21.09.2009   #4
Glondon
Üye

Yazılar: 71
2.,3. siniftan baslama diye birsey nasil olsun ki zaten ingilterede lisans egitimi 2 yada 2,5 sene bilemedin max 3.

Alıntı:
alpi23´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar ben 2 yıllık bilgisayar programcılığı mezunuyum ve İngilterede lisans tamamlamak istiyorum benim durumumda olan başka arkadaşlar var ise burada bilgi paylaşımı yapalım böylece birbirimize yardımımız dokunmuş olur

Benim acentalardan edindiğim bilgiye göre 2 yıllık mezunlar en iyi ihtimal 1. sınıftan üniversiteye başlayıp eğitimlerini devam ettirebiliyorlar vede çoğu acentanın websitesinde yazan yok 2. veye 3. sınıftan başlayıp lisans tamamlayın gibi yazıların yalan olduğunu öğrendim. Bunun dışında daha başka bilgilere sahip olan arkadaşlar varsa lütfen buraya yazsınlar. Birbirimize destek olalım.
Görüşmek üzere..
Glondon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.10.2009   #5
alpi23
Üye

arkadaşlar aramızda başka 2 yıllık mezun olup İngiltere de son sınıftan üniversiteye başlayan yada bu tür kişileri bilen arkadaşlar varsa lütfen paylaşabilirler mi? Ne kadar çok cevap o kadar çok yardım demek.
Alt 04.10.2009   #6
sef
Üye

Yazılar: 42
merhaba bende şuan ingilteredeyim ve 9 ay burada kalacağım(dil okulu) bende 2 yıllık yüksek okul mezunuyum ,burada lisansa tamamlamak istiyorum ama benim bölümümün devamı varmı yada uygun bölüm varmı bilmiyorum(Gıda Teknikeriyim ve branşım süt ve ürünleri)
bilgi paylaşımlarınızı bekliyorum.
sef isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.10.2009   #7
alpi23
Üye

Alıntı:
sef´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
merhaba bende şuan ingilteredeyim ve 9 ay burada kalacağım(dil okulu) bende 2 yıllık yüksek okul mezunuyum ,burada lisansa tamamlamak istiyorum ama benim bölümümün devamı varmı yada uygun bölüm varmı bilmiyorum(Gıda Teknikeriyim ve branşım süt ve ürünleri)
senin bölümünün devamı olarak business veya marketing okuyabilirsin bu iki bölümü araştır bence.
Alt 23.10.2009   #8
eda_
Çaylak Üye

Alıntı:
alpi23´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
acaba neyle alakalı bu bir bilginiz varmı? Ben şuana kadar birçok acentayla konuştum vede hepsi 1. sınıftan başlayabileceğimi söylediler. Daha ayrıntılı bilgi vermeniz mümkün mü acaba?
bu bölümünüze ve derslerine bağlı birşey ağaer ingiliz sisteminin dersleri ile sizin derslerinizin arasında oldukça fark varsa 1.sınıftan başlarsınız.ki 1.sınıf genelde bizim işletmeye giriş ya da hukuka giriş gbi dersler içeriyor.eğer bölümünüzle alakalı üniversitelerin sitesinden ders programlarına ve içeriklerini okursanız daha açıklayıcı olur.
Alt 23.10.2009   #9
eda_
Çaylak Üye

Alıntı:
sef´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bence bir şekilde ordan bir türk danışmanlık firmasıyla konuşun.çünkü pazarlama ya da işletme gibi konularda tahmin yürütmek daha kolay olur çünkü burdakiyle ordaki sistem arasındada bi fark yok.bunları üniversitelerin ders programlarını ve içeriklerini incelemiş biri olarak söylüyorum.ama onarın genel olarak mühendislik sistemleri birazdaha karışık ve detaylı.
Alt 24.10.2009   #10
Glondon
Üye

Yazılar: 71
Thumbs up

2 yillik mezunsan 2 sekilde ingilterede lisans tamamlayabilirsin.

1. yol:Lisans tamamlamadir.bunun icin okula transkriptini yollarsin,hangi derslerden muaf olacagin ve ne kadar sure egitim alacagin ortaya cikar.isletme ve turevi bir bolumden mezunsan ortalama 1,5 senede lisan tamamlayabilirsin.kensington college fo Business'da bu programin ucreti 5.040 paund dur.
2. yol ise: pre-master+MBA dir.

Eger askerlikle bir bagin yoksa (acik ogretim vs durumdan tecilli ise yada baska durumdan) bu programa girebilirisin.

diger bir sart ise 2-3 yillik is deneyimi.

Bunuda saglayabiliyorsan bu programa kaydolup 1 yil 6 ayda hem lisans mezunu hemde MBA'li olabiliyorsun.MBA bitirdikten sonrada post study work den faydalanip 2 yil ingilterede calisma iznin oluyor.Bu programin toplam ucreti ise KCB'de toplamda 4950 paund.
Glondon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil