slm arkadaslar bu siteye en son yazdigim msjin uzerinden aylar gecti.en son yazdigim msjda caresizce vize gorusmemi bekliyordum ve yardimi dokunabilecek arkadaslardan tavsiye istemistim ama kimse cevap vermedi,neyse su an 7 aydir ingilteredeyim evliyim esim ingiliz 2yillik oturma vizem var ve dunyalar tatlisi 17 aylikta bi kizim.fakat tek sorun geldigimden beri hic bir is bulamadim 2 ay once kolejde bir kursa yazildim ve ona devam ediyorum 2 hafta sonra staja baslicam.benim sorum bu calismadigim sure vize uzatmamda bi sorun olurmu arti vize uzatmak icin ne kadar onceden basvurmam gerek nereye nasil basvurmam gerek "life in the uk test"olayindan haberim var fakat testi gectikten sonra nereye ne sekilde basvurmak gerekir. yardimci olursaniz sevinirim
"bu arada evlilik ve yerlesim vizesi hakkinda sorusu olan arkadaslara yardimci olmaya sevinirim her ne kadar kimse bana yardimci omasada "
merhaba ben ankardan cemal...ingiliz kız arkadaşımla evlenme kararı aldık 2008 yılı için..2 senedir tanışıyoruz ve kendisi defalarca tr ye geldi..siz 3 sorum olacak 1.si askerliğimi teccil ettirdim yani iki sene askerlikten muafım acaba sorun olurmu?2. sorum ise şu ben daha önce dil eğitimi almak için başvurdum ve red aldım bi etkisi olurmu? 3. sorum kız arkadaşıom üniverste öğrencisi ama ailesi bize sponsor olacaklarını söyledi vize alma şansım veya rededilme olasılığı nedir??lütfen yardım
kardeş bu arada benim kız arkadaşımın annesi iş ve işçi bulma kurumunda çalışıyo onlar liverpool da eğer sende oradaysan sana bir iş bulmalarını isteyebilirim..ingilterenin neresinde yaşıyorsun?
selam arkadas.ben preston dayim dusundugun icin tesekkurler ona biraz uzagim.oncelikle senin askerlik tecilin bi sorun olmaz.senin maddi durumun onemli bi isin varmi birikmis paran varmi filan ama asil onemli olan sudur ki sorun olabilicek kiz arkadasinin calismamasi ve ailesiyle yasamasi.ama kiz arkadsinin ailesinin durumu iyiyse evleri buyukse(cunku onlarin evinde senin icin yeterli yasam alani filan varmi diye arastircaklar bunun icinde ailesinin evin buyuklugunu ispati icin exper getirmesi filan gerek ve belgeleri sana yollicaklar)bankadaki para durumlari iyiyse ki bunun icin butun belgeleri isticekler onlardan hesap dokumlerini filan.evlilikten sonra egerki gerekli bu belgeri toplar vize basvurunda verirsen ki vermek zorundasin diger ayrintilar pek bi sorun olmaz.yani senin turkiyedeki durumun filan pek sorun olmaz.onceki aldigin red pek onemli diil.ben 2 kere red aldim evlendim basvurdum aldim vizeyi.belgeleri itina ila dikkatli hazirlamak lazim.iyi sanslar
selam ;
bende yaklasik iki senedir bu ulkedeyim.vizem agustosta bitecek.fakat nereye basvurarak uzatacagimi bilmiyorum.bana bu konuda yardimci olursan sevinirim.
slm arkadaslar bu siteye en son yazdigim msjin uzerinden aylar gecti.en son yazdigim msjda caresizce vize gorusmemi bekliyordum ve yardimi dokunabilecek arkadaslardan tavsiye istemistim ama kimse cevap vermedi,neyse su an 7 aydir ingilteredeyim evliyim esim ingiliz 2yillik oturma vizem var ve dunyalar tatlisi 17 aylikta bi kizim.fakat tek sorun geldigimden beri hic bir is bulamadim 2 ay once kolejde bir kursa yazildim ve ona devam ediyorum 2 hafta sonra staja baslicam.benim sorum bu calismadigim sure vize uzatmamda bi sorun olurmu arti vize uzatmak icin ne kadar onceden basvurmam gerek nereye nasil basvurmam gerek "life in the uk test"olayindan haberim var fakat testi gectikten sonra nereye ne sekilde basvurmak gerekir. yardimci olursaniz sevinirim
"bu arada evlilik ve yerlesim vizesi hakkinda sorusu olan arkadaslara yardimci olmaya sevinirim her ne kadar kimse bana yardimci omasada "
Merhaba arkadaslar,
Ben bu ulkede 2 yilimi bitirdim ve suresiz oturum icin evraklarimi homeoffice ye yolladim.Yapmaniz gerekenler: adiniza faturalar, esiniz ve isizn ortak banka hesap dokumleriniz ve STM diye bir form var bu form homeoffice sayfasinda bulunuyor bunu dolduracaksiniz ve soylenen adrese postalayacaksiniz.Adres sitede yaziyor.Life in the Uk testi ben gectim Narts diye 4 gunluk bir kurs var oraya devam ettim ve kurstan sonra sinava girdim sinavi gectigime dair belgeyi homeoffice evraklarimla beraber yolladim.Esiniz yardim aliyor mu? yardim aliyorsa legal aid ile bir avukata yaptirabilirsiniz tum bunlari.Burada bulundugunuz iki sene yi kanitlamanizi istiyor homeoffice yani iki sene icinde kaldiginiz adresi gosteren fatura mektup vs tum dokumanlari bulun.Gp den kayit ve adresinizi destekleyen belgelerin coklugu sizin lehinize olacaktir.Vizenizin bitmesine 28 gun kala tum evraklar ile pasaportlarinizi yollayin.Bana da lutfen dua edin insallah suresiz oturumu almisimdir.Bende evlilik sebebiyle geldim ama benim evraklarimda eksikler vardi maalesef insallah bende alirim .
BENDE EVLILIK VIZESIYLE UK YE GELDIM SUAN ISKOCYA GLASGOWDA YASIYORUM.TAM BIR YIL OLDU GELELI INDEFINITE SINAVI BENI COK KORKUTUYOR BI KITAP ALDIM LIFE IN THE UK DIYE AMA COK ZOR HIC BISEY ANLAMIYORUM BU TESTTE NASIL CALISMALIYIM BIR FIKIR VERIN LUTFEEN...
BENDE EVLILIK VIZESIYLE UK YE GELDIM SUAN ISKOCYA GLASGOWDA YASIYORUM.TAM BIR YIL OLDU GELELI INDEFINITE SINAVI BENI COK KORKUTUYOR BI KITAP ALDIM LIFE IN THE UK DIYE AMA COK ZOR HIC BISEY ANLAMIYORUM BU TESTTE NASIL CALISMALIYIM BIR FIKIR VERIN LUTFEEN...
Merhaba arkadasim, hic korkma hakikatten kolay bir sinav. Glasgow da vatandaslik kursu yok mu? varsa mutlaka git kurs sana cikacak sorularin puf noktalarini gosteriyor ama kursa gidemezsen, Narts diye bir kurs var oradan turkce kitap isteyebilirsin.Bu Homeoffice nin kitabinin aynisidir ve turkceye cevrilmistir. Homeoffice nin kitabinin zaten her bolumu cikmiyor yanilmiyorsam 3,4 ve 5.bolumden sorular cikiyor. Yakin olsaydik ben seni calistirirdim ama yakinda degiliz. Biraz ingilizce bilmen lazim yani sorulari anlayip dogru cevabi isaretleyecek kadar ingilizce bilmen gerekiyor. Sinav bilgisayar ortaminda yapiliyor ve dogru yaniti isaretliyorsun ayrica bir kere sinavi gecemzsen yeniden sinava girebiliyorsun.internette hire diye bir site olmasi lazim bu site de ucretsiz life in the uk sorularini bulabilirsin.
Slm Arkadaş Ben 7 :8 Aydir Bir Igiliz Bayanla Tanişiyorum Ve şimdi Evlenmeyi Düşünüyoruz Ve Benim Oraya Gelmemi Istiyor Ve Bende Vize Konusundan Baya Bi Sitrese Girdim Ei Ve Işi Yok Kendisine Devlet Bakiyo Evvi Büyük Ama Kira Kendisi Yakin Sürede Işe Baslayacak Benim Düzgün Bir Işimde Yok Burda Yok Sa Burada Yasayacaktik Gercekten Seviyorum O Burda Ben Baya Bi Zorluk Cekerim O Bana Gel Diyo Ingiltereye Bu Vizeyi Almam Mümkünmü Arkadaş Kusura Bakma Kafanida şişirmiş Oldum Ama Yardimmin Olurasa çok Memnun Olurum şimdiden Teşşekürler