Arkadaslar vize basvurusu geceli 15+ gun olmus ve vize sonucu olumlu sonuclanmis adaylar var mi? Bu gecikmeyle ilgili herhangi bir aciklama yapilmis mi? Bu konu hakkinda herhangi bir bilgisi olan var mi? Birde mulakata cagrilmadan red vermiyorlar, deniyordu ama bildigim kadariyla yeni sistemde bu duruma maruz kalan baya bir kisi var.
07.01.2008 den beridir bekliyorum ve hala curret status= under....at mission yazıyor. bak bu ise demekki herkeste bi sorunmu var? peki yolcu kardeş sana posta ile bi elcilikten mektup geldimi yada bu yazıyı okuyupda evine ozur mektubu gelen varmı gecikmeden dolayı?
Soyle soyleyeyim, ben gecikme icin e-mail attim, buyukelcilige ve bana bayram noel ve.... gibi bir mazeret maili attilar ama biliyorum ki tamamen bir safsata. cunku benden sonra basvurup vizesine olumlu sonuc alan bircok kisi var ama 15+ fazla bekleyerek olumlu cevap alanina karsilasmadim ama insallah ne sana ne bana boyle bir sonuc gelir, tek temennim bu yonde,Ama hala bana ne mazeretle red vereceklerini merak ediyorum. Cunku mazeret gerekcelerinin tamamen varsayimsal,yani belirtikler nedenlerin dogrulugunu ispatlamak zorunda hissetmiyorlar kendilerini birde eksik evraklari olan uzun donem basvurusu yapan kisilere kendilerini red almadan savunma sansi vermiyorlar bunlar batili ve cagdas ulke olarak nitelendiriyorlarya kendilerini ,bakalim. Bana vize verip vermemeleri onemli degil bir noktada ama ,bu yaklasim tamamen yanlis yani kisi bu kadar masraf yapiyor ve caba sarfediyor (ve ne istediklerini, tam olarak belirtmemelerinden dolayikisiler ne evragini getirecegini bilemiyor ve her evragi goturuyor kendine dair ve bu durum tamamen konsololugun hatasidir ve bunu sonucunuda ,basvuran sahislara red cevabi veriyorlar.Ve tabi bazilarida kendilerine ait ,konsoloslugun yazili bir skilde aciklamamasina ragmen gerekli belgeler,kisminda, bu ulke hakkinda ne tur bilgiler elde etmek istedikleri belli olamayan ulkelere, tum bilgilerini seve seve veriyorlar ve kendilerini sansli olarak nitelendiriyorlar. Bu sahislar bu isi muayyen zamanlarindaki ruh hallerine gore yapiyorlar ve hatalarini basvuru yapan ksiilere kesiyorlar. Sadece ALLAH SABIR VERSIN SANA BANA VE BEKLEYEN ARKADASLARA Okudugum redlerin genelinde verilen neden, bankada gosterilen meblanin bir anda yuksekmesi ve bunu destekleyeek belgelerin sunulmamasi,simdi maddi olanaklarinizi destekleyen belgeleri bildiriniz! kisminda yer alan banka hesap ve banka yazilari kisminda, onemli not:bu parayi nerden buldugunuzu kanitlamaniz gerkiyor diye bir ibare yok, kimse de muneccim degil bunu bilerek o parayi nerden buldugunu aciklasin! birde diger bir red nedeni olarak; paranin yatirildiktan kisa bir sure sonra cekildigini gecmis tecrubelerine gore bankadaki paranin ve hesabin bosaltilmasini onlari rahatsiz ettigini vurgulamislar, simdi bu neden vize verdiginiz kisler icin de gecerli bir neden yani vize alan kisilerinde bunu yapmadigini kanitlayan belgeler sunmadiklari gibi vize vermediklerininde boyle bir davraanis gerceklestirdiklerine dair elllerinde hic bir kanit olmamsina ragmen iftira atar bir sekilde sucluyorlar. Herseyden once bu yaanlisliklari kendi icinde halletsinler ve kanitlayamadigi seylerden dolayi kimseyi suclamasinlar,amerikan konsoloslugu gibi gorusmeye cagirsinlar ve senin tipini begenmedim vermek istemiyorum desin bitisn bu is neden boyle insanlari ugrastilarini anlamiyorum. Bu konuda yazilacak ve soylenecek cok sey var ama BOSVER diyorum sende OYLE de derim Cunku bu en rahatlatici sey.
Not:Sinirle yaziyorum. Bu nedenle, cumle kurgusundaki yanlisliklari ve benimde okurken farkettigim anlatim bozukluklerini dikkate almazsaniz sevinirim.
ONEMLI BIR EK:Birde bu geri zekalilar tum acilamalari ve red sonucunu sadece ingilizce gonderiyorlar bunun nedenini anlamis degilim,bu unkdee yasadiklarini ve bu ulkede bir konsolosluk olarak turk vatandaslarina ingilizcenin yaninda birde Turkce bir aciklama yapmalari gerkliligini ve zorunlulugunun olmasi gerktigini dusnuyorum.
Soyle ki Ingiltere vizesi alan veya alamayan her Turk vatandasini bu konu hakkinda bir rahatsizlik hissetmesi gerktigini dusunuyorum ve bu konuyla ilgili olarak konsolosluga e-mail atarak belirtmek istiyorum tabi bu eylemler tek basina gerceklesmiyor ama yeteri duzeyde e-maile ulasirsak Turk vatandasi olarak bize karsi olmasi gerektigi gibi davranilmasini saglariz.
Saygilarimla
BU YOLUN YOLCUSU
arkadaşlar 3 arkadaş 15 ocakta başvurduk . daha önce shangeni olan arkadaşımız 3. gün vizesini aldı. biz ilk kez turistik gezi için çıkış yapacağız. bana 9. gün verdiler. üçüncü arkadaşımızın 11.günü ama hala under la başlayan cümle yazıyor . belki merakınız biraz giderilir diye yazıyorum iyi şanslar dilerim .
aynen katılıyorum sana cok guzel seyler yazmıs yolcu kardes ama heralde benimkide red gibi gozukuyor. ama ALLAH tan hayırlısı ve ümidimizi kesmeyelim. belkide olur
Yorumlariniz icin cok tessekkurler
Ama hayat,dogrularla degil ,gerceklerle yaratilmistir.!
Benim sundugum belgleri yazayim size ve bu belgelerin sonucunda 20 gundur bekletildigimide ekleyeyim.
ama artik yoldaymis geliyor
1-okul kayit belgesi, tum paranin yatirildigina dair belge ve bir aylik konaklama
2-okul cikis belgem ,diplamayi almadim daha transkrip
3.genel prosedure tabi belgeler pasaport online basvuur yaptim,pasaport .... vesaire
4-2 tane ev 3 tane arsa aileme ait
5-bankada iki hesap biri uzun donemdir islerligi var
30.000(uzun donem islerligi olan bir hesap ama 30.000 aralikta yatiirldim)
13.985 pound bu da aralikta yatirildim aralarinda 1 hafta var
Bilmedigim iicn kanitini gostemedim. istediklerini bilsem verirdim ev satmistikta....
ve tum belgeleri cevirttim ,yeminli tercumana tabiii
Istenilen belgeleri verdim,en azindan bir mulakat cagirsalarda bende kanitlarini gotursem diyordum ,ama bakalim ne olacak.
Bana almisim gibi geliyor ama
Hayirlis tabi
yolcu kardeş cok güzel evrakların var.. "yoldaymış artık geliyor" demişsin? nerden öğrendin bunu? yoksa awaiting collectionmu yazdı sende online takipte? bilgilendirirsen memnun kalırım kardeş.